Калинката Христо Бойкикев-Маджото цял живот трябва да е благодарен на Борисов

Час Пик ГЛАВНА

Калинката Христо Бойкикев-Маджото цял живот трябва да е благодарен на Борисов

116033
на 06.05.2021
Калинката Христо Бойкикев-Маджото цял живот трябва да е благодарен на Борисов

Христо Иванов, по-известен като Бойкикев или с прякора Маджото, заявил по адрес на Красимир Ципов, че бил "калинка". Прислужвал бил на Цветанов, Борисов и Фидосова.

препоръчано

Е, ако това не е връх на наглостта, то вече едва ли има измерение, което Бойкикев да не е изкачил в тази дисциплина. Потомъкът на видни комунисти и членове на БКП, семейни приятели на Доган, под чийто палат чака баницата цяло лято, а днес се изявява като голям демократ. Толкова ли е късоглед със събраните си очи, че не може да прочете собствената си автобиография на юрист - празна!

Единственото, което пише в нея, са два реда. Първият е, че му е прекратено разрешителното за адвокат заради нарушения. Вторият е, че по милост стана министър на Бойко Борисов със смешните проценти на крупна коалиция от партии, едва додрапала да влезе в НС. И то далеч не благодарение на неизвестния Бойкикиев, а на автентичната някога десница. Но и там се провали набързо като с адвокатурата, та чак съсипа и коалицията, и кабинета.

Та точно Бойкикев да говори за обслужване, е още по-нахално, тъй като през цялата си "кариера" той всъщност е калинката на разни соросоидни организации, пуснали пипала у нас, за да проникват в съдебната система. От кратката му биографична справка става ясно, че от 1996 година до 2002 работи като координатор по проекти в областта на съдебната реформа под шапката на американско НПО. От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, разбирайте пак НПО-та, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.

Така дълги години под шапката на различни чужди организации, Маджото е глобяван неедрократно, а и после лишен от адвокатските си права, които не подновява. А и за какво му да е юрист, като може да се издържа със соросоидните пари. Още по-скандалното е, че става министър на правосъдието без нито един ден трудов стаж в родната Темида или въобще в областта на правото, като изключим доклади, удобни и по поръчка на чужди интереси.

Повече от спорно е дали въобще Бойкикев е трябвало да бъде назначаван на този пост предвид скандалното му изключване от адвокатските среди и прекратяване на правата му, но пък за морал изобщо не може да става дума.

Да наречеш калинка един от най-доказалите се съвременни законотворци у нас, е изключително цинично. А и личи, че Бойкикев пак не е чел - да се запознае с биографията на Ципов, който е завършил Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“ и след това Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е в сферата на частния бизнес и в изпълнителната власт, преди да бъде избран за народен представител.

И докато на Христо Иванов му се отдава най-добре да търка жълтите павета или да акостира мокър на плажа при чичо си Доган, приятеля на майка му, за да вдига рейтинга си и този на ДПС, "калинките" са изработвали закони в полза на хората.

Важно да припомним на Христо Бойкикев, че цял живот трябва да е благодарен на Бойко Борисов, че го назначи за правосъден министър, за да има изобщо някаква институционалност в биографията си на "независим консултант" по усвояване...

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това