Каракачанов посече Мая Манолова и Цветанов: Смешно ми е, когато хора, занимавали се с политика, се правят на новородени и започват да говорят като Христос

Акценти

Каракачанов посече Мая Манолова и Цветанов: Смешно ми е, когато хора, занимавали се с политика, се правят на новородени и започват да говорят като Христос

118389
на 13.01.2021
Каракачанов посече Мая Манолова и Цветанов: Смешно ми е, когато хора, занимавали се с политика, се правят на новородени и започват да говорят като Христос
Автор:   ПИК

Като гледам как завършиха вчера консултациите, имаше ли смисъл от така провеждани консултации. Изключително право на президента е да насрочи избори. След като веднъж си обявил дата за изборите и си го повторил два пъти, какво ще кажат парламентарно представените партии, това няма никакво значение. А и гледайки първите дни от консултациите, това си бяха приказки и политически декларации. Така че парламентарната група на Обединени патриоти са решили, че няма смисъл да участват в тези консултации. Аз няма да влизам в спор. Просто казвам защо колегите от парламентарната група са решили да пропуснат консултациите. Това не прилича нито на бойкот, нито на демонстрация. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

препоръчано

"Каквито и идеи да имаш и лансираш, два месеца преди изборите това не се прави. Би следвало да се види практиката в света как се дава възможност на хората да гласуват максимално. А електронно гласуване, гласуване по пощата - това не са теми, които трябва сега да се обсъждат. Аз лично съм абсолютно против електронното гласуване. Познавайки българската действителност, ще кажа, че изкушените да фалшифицират електронния вот няма да са никак малко. По-разумно е да се обсъди какво са предприели другите държава за такъв тип гласуване и каква е практиката на нашите европейски партньори", заяви още Каракачанов и подчерта, че е крайно време да се научим, че не може да се работи "на парче".

Той иронизира изборните мераци на Мая Манолова и съдружие: "Помните ли, една дама, която твърди, че е най-добрият политик, тя направи такъв Изборен кодекс, на който и досега му берем гайлето. В България законът за изборите винаги се променя не след, а преди изборите".

"А господин Цветанов явно открива политиката за пръв път, като го чувам какви предложения дава. Явно досега не е бил в политиката. Сега ще променям аз закона и нали ще ме попитате - нали предишния мандат говорехте едно, а сега друго", отбеляза вицепремиерът.

Той бе категоричен, че два месеца преди изборите се лансира и "безумната идея" да се откриват безразборно секции навсякъде по света: "В Турция имаше 190 секции, в които хора гласуваха само за една.единствена партия. Неграмотни, които дори не знаят как да си попълнят бюлетините, а им дават готови".

Каракачанов отбеляза, че не приема начина, по който президентът е обявил датата на изборите и е провел консултациите. Той заяви, че между него и държавния глава има нормална комуникация по отношение на въоръжените сили, но в политически аспект "от тези консултации не е излязло нищо".

Той коментира и ангажирането на полицаи "по места": "Няма как цяло районно управление да го преместиш в другия край на България и да го размениш. Господин Цветанов да не би пък да знае как работи полицията, след като беше министър на вътрешните работи? Защо докато правеше предизборния щаб на ГЕРБ не предложи тази система? Смешно ми е, когато хора, занимавали се с политика, участвали в правенето на закони, в един момент се отърсват от партията, правят се на новородени и започват да говорят като Исус Христос".

Освободения от поста му шеф на военна полиция той коментира така: "Шефът на военната полиция се яви на конкурс за военно аташе, спечели конкурса и отива военно аташе в Москва. Не знам защо се говори за оставка? Редно е той да бъде освободен от длъжност от президента, след като има решение на Министерски съвет".

Красимир Каракачанов коментира и напрежението в Мездра, където бе убито 8-годишно дете: "Аз разбирам господин Томов - той е бил съдия. Но не може съдия да каже: "Ако не получим необходимото правосъдие, не знам какво ще става". Аз го познавам лично, били сме колеги в парламента. Но казвам друго - не може да има две държави. Крайно време е да си отворим очите и да започнем реална интеграция на ромското население. Не може да приемаме саморазправите, вендетите, 13-годишните булки, мешеретата, а не законите да издават присъди. Законът на Република България е еднакъв за всички. Не може една обособена част от населението да живее по своите си закони. Само с приказки за толерантност няма да стане".

Проблемът с Македония за интеграция към ЕС той коментира така: България е суверенна държава, има своето достойнство и трябва да го защитава. България продължава да участва в контактите и преговорите с Република Северна Македония. С господин Бучковски си говорим много откровено, колегиално и приятелски. Моето мнение, а и на българското правителство и общество е - искаме да дадем шанс на Македония, но ние не може да се съгласим изграждането на една идентичност в чужда държава да става за сметка на кражба и отвличане на българската история и идентичност, на базата на омраза към българите не само в България, но и в Република Македония. Аз не мога да мълча! В името на какво да мълча?! Вземете учебниците им по история и ще видите, че така не може да продължава! Ние можехме да постъпим като нашата съседка Гърция. Но ние искаме диалогът да определи всичко. Спрете с езика на омразата, казах на господин Бучковски и не мислете, че след изборите някой някъде в Европа ще ни притисне и ще ни каже какво да правим".

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това