Караянчева: Качествено и справедливо правосъдие не би могло да има без независима, компетентна, борбена адвокатура

Политика

Караянчева: Качествено и справедливо правосъдие не би могло да има без независима, компетентна, борбена адвокатура

5741
на 21.11.2018
Караянчева: Качествено и справедливо правосъдие не би могло да има без независима, компетентна, борбена адвокатура
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Честта за приемането на първия за адвокатите в България закон се пада на Петото Народно събрание, което не просто създава уредба на адвокатската професия, но прави решителна крачка за ефективно функциониране на съдебната система, защото качествено и справедливо правосъдие не би могло да има без независима, компетентна, борбена адвокатура. Това каза във видео обръщение председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от приемането на първия Закон за адвокатите в България. "Уважаеми колеги, без Вашето усилие, не би могло да съществува правова държава. От сърце поздравявам всички, посветили се на една от най-сложните и невинаги популярни професии в съвременното общество. Пожелавам Ви здраве, успех и упорство в името на интересите на гражданите и техните закони права. Честит празник, орли на правосъдието!", се казва още във видеото, направено по повод тържественото честване на празника. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова прочете поздравителен адрес към българските адвокати по повод техния празник от името на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

"Вълнуващо е да поздравя тази авторитетна аудитория в навечерието на деня, в който преди 130 години Петото обикновено Народно събрание на Княжеството България постави един от стълбовете при изграждането на правораздавателна система, приемайки първия специален закон за адвокатите. Да си адвокат е не само престиж, но и отговорност и усилие за гарантиране на спазването на законността и правата на гражданите. Използвам повода да засвидетелствам своя респект и уважение към всички Вас, за всеотдайната си работа, която изпълнявате с достойнство и компетентност“, се казва в тържествения поздрав.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК