Карлос Контрера от ВМРО гневно: Главният прокурор не участва в Заверата на партиите. И му отнеха незаконно Следствието

Акценти

Карлос Контрера от ВМРО гневно: Главният прокурор не участва в Заверата на партиите. И му отнеха незаконно Следствието

102019
на 03.06.2023
Карлос Контрера от ВМРО гневно: Главният прокурор не участва в Заверата на партиите. И му отнеха незаконно Следствието
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Парламентът направи показно за "съдебна реформа" - на второ четене приели текстове за Следствието, които преди това са отхвърлени на комисия.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Абсолютно дилетантски, на крак, на коляно, урболешката извадиха Следствието от Прокуратурата. Изпълнители на поръчката са от "Възраждане", съучастници са депутатите от ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ на Слави Трифонов.

Де факто превръщат Следствието в трети стълб в съдебната власт, самостоятелен. На прима виста звучи добре - власт власт възпира. От правна гледна точка - създаване на допълнителен хаос, още една държавна структура, която да харчи парите на данъкоплатците без абсолютно никакъв ефект. Как Прокуратурата ще води разследвания, след като я лишите от основен инструмент за провеждане точно на тези процесуално-следствени действия? Тук става дума за разследване на тежки престъпления, с тях се занимава Следствието.

Защо се прави - за да се удари Прокуратурата, да й се отнеме възможността да разследва престъпления (и то тежки). Прави се точно сега, за да се сложи подходящият човек, който да контролира следствените дела, за да не стават грешки. С други думи - за разпъване на чадър над едни и тормоз над други. И си задаваме въпроса - каква ще е ефективността на Националната следствена служба и окръжните такива? Отговор няма, не е правен анализ, няма обективно изследване на натовареността, на хода на преписките.

С този ход ГЕРБ, Възраждане, ДПС и ИТН просто целят в разразилото се противопоставяне между Главния прокурор и партиите да получат предимство, вероятно за да не разследват някои техни действия и връзки. Това е поредно свидетелство, че партии и политици не просто искат да се месят в съдебната власт, но и да я контролират.

Този законопроект спокойно може да бъде наречен Поправката Гешев, а законът за изменение - АнтиГешев. Тъжно и жалко е, че българският Парламент се е принизил до там, че да приема законодателство ад хок и срещу конкретна институция и човек. Това няма нищо общо с правото и параламентаризма, а е един лобистки, клиентелистки ход с цел атака по още една линия срещу Главния прокурор, защото не участва в партийно-олигархичната завера в момента, защото публично й се противопостави и започна да повдига завесата.

Надявам се, че Конституционния съд ще бъде сезиран и тази срамна сценка ще бъде пратена в коша с гриф "противоконституционно"!

Карлос Контрера

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в Магнитски (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в "Магнитски" (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК