ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Виолета Матева, Камено
Необходими продукти:
За 2 порции
300 г картофи
400 г лапад
3 яйца
60 г масло
1 с.л. брашно
сол на вкус
черен пипер
50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Сваряваме необелените картофи, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Лападът се бланшира, отцежда се и се нарязва на ситно, добавя се към картофите. Слагаме едно сурово яйце, 20 г меко масло, брашно, сол на вкус и черен пипер. Омесваме добре, разстиламе на правоъгълник върху хартия. Отгоре се нареждат двете сварени яйца цели, но може и разрязани на две. Завиваме на руло и поставяме в намаслена тавичка. Отгоре рулото се полива с малко разтопено масло и се поръсва с настърган кашкавал. Запичаме в умерена фурна до зачервяване. Поднасяме с подлучено кисело мляко или със салата.
Добър апетит!