"Като две капки боза" е досадно менте, а халваджияните са истинските босове

КОМЕНТАРИ

"Като две капки боза" е досадно менте, а халваджияните са истинските босове

390114
на 14.05.2024
Като две капки боза е досадно менте, а халваджияните са истинските босове

Последвайте ни в Google News Showcase

"Като две капки боза" било уникално шоу.

Ами не е. Точно "уникално" не е.

Имитативно. Ерзац. Понапудрена чалга от бащите на чалгата.

Като всичко в тъй наречените "големи телевизии". В които няма нито един оригинален, авторски формат.

Шоу за двойници е най-гледаното шоу! Съвсем в духа на цялото менте, в което живеем. Каква убийствена ирония има в това...

Кланът Халваджиян са досадни халтураджии, които копират оттук-оттам и репродуцират послушна телевизионна номенклатура, втръснала на всички. Рачков, Фънки, Веско Маринов, Мария Илиева, Хилда, Гала...до полуда, до умопобъркване, до края на света. Ще ги изнесат от студиото само с краката напред. Таланти били...Като са таланти, да създадат един път нещо свое, не да се правят на някой друг.

Не знам защо човек би си причинил да гледа подобно нещо и да акламира подобни посредствености. Радвам се, че децата ми дори не знаят какво са "Капките". Техните връстници - също.

И не само "Капките", и останалата кичарска малоумщина, легендирана като забавно-развлекателни програми.

Били "добре заснети", със "страхотна хореография", актьорите пеели "много талантливо". По кои критерии обаче - на художествената самодейност. Едно време имаше заводски театрални колективи, които поставяха спектакли и се събираха по фестивали, да си се радват един на друг. Че и грамоти си връчваха. Трогателни бяха тия подражателски позиви за изкуство, но напълно безполезни.

А и въпросът е на каква цена се случва цялата тази визуална пищност, тази "радост народна" и главно пенсионерска. И това обуначване на "драгия зрител", отвличането на вниманието му от далеч по-важни сюжети.

67 милиона реклама за БТВ и 50 милиона за Нова само от сектор "Хазарт" за миналата година. Това е цената.

Огромна част влиза в джоба на халваджияните и техните ортаци. Почти безотчетно, отвъд фокуса на прожекторите. Какви са тия пари, за какво изобщо става дума...Как после няма да е "пищно"...

Гилдията на халваджияните са истинските босове, за които никой не говори, докато се втренчва в разни олигарси и политици. А някои от тях са направо сиромаси пред "великите" продуценти. Които обичайно връткат политическите си позиции според властовата конюнктура на деня.

Мисълта ми е, че еуфорията от "Като две капки боза" е лишена от автентичност, както и предаването. Отчаяни зрители се радват на отчаяни имитатори, които се чудят каква тъпотия да извадят от задниците си, че да оправдаят колосалния бюджет и да закрепят рейтинга.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 юни - решителните Телци блестят с възможностите си, Козирозите са в плен на колегиална интрига САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 юни - решителните Телци блестят с възможностите си, Козирозите са в плен на колегиална интрига
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Емил Радев с горещ коментар - ще бъде ли преизбрана Урсула фон дер Лайен (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Емил Радев с горещ коментар - ще бъде ли преизбрана Урсула фон дер Лайен (ВИДЕО)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК