КЕВР обсъжда новите цени на тока, топлата вода и парното от 1 юли

Животът днес

КЕВР обсъжда новите цени на тока, топлата вода и парното от 1 юли

10334
на 11.06.2024
КЕВР обсъжда новите цени на тока, топлата вода и парното от 1 юли
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Цените на парното, топлата вода и електроенергията за бита от 1 юли ще бъдат обсъдени днес на две открити заседания в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

препоръчано

От енергийния регулатор прогнозират поскъпване на тока средно с 1,34% и поевтиняване на топлата вода и парното средно с 8,44 на сто. Окончателни решения ще бъдат взети в края на месеца.

Предвижда се поевтиняване средно с 8,44 процента на парното и топлата вода от 1 юли, информират още от КЕВР. Най-сериозно намаление на цените се предлага в Бургас - с 14,09 процента.

За София очакваното намаление е около 7 на сто, а за Пловдив близо 8%. Поевтиняването на парното във Варна - под 4%. Най-малко се предвижда да поевтинее парното и топлата вода във Велико Търново - с 2,44 процента.

Очаква се най-сериозно да е увеличението на цените на електроенергията за клиентите в Западна България - с 2,74 на сто. В Южна България средното увеличение е 1,46%.

В Североизточна България, цената на тока ще бъде намалена с под 1%. Въпреки очакваното намаление цените на електроенергията в региона остават най-високи за дневната тарифа.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК