Кипър засилва мерките за връщане на незаконни мигранти

Балкани

Кипър засилва мерките за връщане на незаконни мигранти

4954
на 20.11.2022
Кипър засилва мерките за връщане на незаконни мигранти
Автор:   ПИК

Кипър засилва мерките за връщане на незаконни мигранти, пристигнали на острова, като сключва споразумения с две от рисковите страни - Бангладеш и Индия, бе съобщено след срещи на министъра на вътрешните работи Никос Нурис, който участва в провеждащата се в Ню Делхи 3-та международна министерска конференция за борба с финансирането на тероризма. Над 90% от кипърците искат правителството да сложи таван на миграцията, според последното социологическо проучване.

препоръчано

Споразумение с Бангладеш за връщане на незаконно пребиваващи на острова граждани на азиатската държава бе постигнато днес от вътрешните министри на двете страни, съобщиха от вътрешното министерство на Кипър.

свързани новини

То предвижда незабавно да бъдат приложени ефективни процедури, като се премахват досегашни бюрократични пречки, което значително ще ускори процеса.

До края на годината се очаква да бъде сключено такова споразумение и с Индия. Министър Никос Нурис е представил на индийското правителство проект на документа, включващ серия от мерки за сътрудничество за справяне с незаконната миграция и трафика на хора.

Значителен брой граждани на Индия и Бангладеш живеят в момента в Кипър незаконно.

91% от кипърците искат правителството да сложи таван на миграцията, показват обявените в петък резултати от социологическо проучване. 57% от тази група смятат, че лимитът за прием на бежанци в страната вече е превишен.

Според над половината от анкетираните политиката на държавата по отношение на търсещите убежище е "по-малко строга от това, което трябва да бъде".

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс 4 основни причини и 13 субфактора защо правим секс
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! От ТЕЦ Бобов дол скочиха срещу съсипията на кабинета Петков: Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! От ТЕЦ "Бобов дол" скочиха срещу съсипията на кабинета "Петков": Управляваха ни хора, които не са имали един ден трудов стаж. Стигне ли се до закриване, излизаме на улицата. Няма да оставим политиците да се гаврят с нас (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК