Кирил Петков отговори на критиките на Румен Радев от Брюксел

Акценти

Кирил Петков отговори на критиките на Румен Радев от Брюксел

80459
на 17.02.2022
Кирил Петков отговори на критиките на Румен Радев от Брюксел
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Всички чакаме бързо цените да паднат, заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел в отговор на критика от страна на президента Румен Радев. По думите му Министерството на енергетиката дава всичко от себе си.

препоръчано

По рано днес Радев заяви, че времето за анализи е свършило и хората чакат резултати.

„Хората в КЕВР са големи професионалисти и сега чакаме през следващите две седмици да кажат своя разчет. За мен нещата се движат в правилната посока. Фактът, че февруарските сметки акумулираха държавните помощи от януари и декември – всички видяха разликата. Това ще се случи и в март. Работи се целенасочено“, заяви премиерът.

Относно намаления бюджет на Министерството на правосъдието, Петков коментира: „Бюджетът е разчетен до какъв лимит може да имаме дефицит. Обсъди се, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН. Иновациите са бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и сега е доста голям, особено за нивото на правосъдие, което получаваме“.

По отношение на протеста на „Възраждане“ през следващата седмица и информацията за подготвяни провокации, премиерът посочи:

„Цялото правителство също иска да се махне зеления сертификат, изчакваме само рискът да падне от здравната система, но те са нетърпеливи и ще дойдат на протест. Това е една сравнително малка група от хора, но има една голяма група от хора, по наша информация, която идва и ще бъде включена в този протест само за да показва несъгласие с българското правителство. Част от криминалния контингент от различните райони на България ще бъдат включени, за да се опитат да направят провокация“.

По-рано днес министър-председателят участва в срещата на членовете на Европейския съвет. Държавните и правителствените лидери обсъждаха ситуацията между Русия и Украйна.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК