Кирил Петков се жалва пред "Ню Йорк Таймс": Русия прави опит да свали правителството ни

Акценти

Кирил Петков се жалва пред "Ню Йорк Таймс": Русия прави опит да свали правителството ни

36857
на 13.05.2022
Кирил Петков се жалва пред Ню Йорк Таймс: Русия прави опит да свали правителството ни
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме голяма изненада за тях и те не разбират какво става.“ Това е заявил в интервю пред американското издание "Ню Йорк Таймс+ премиерът Кирил Петков.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискредитира нашето управление“, заявява Петков пред американските журналисти.

Той посочва както пример и хакерската атака срещу „Български пощи“.

Според него руското правителство се опитва да даде пример на Запада точно чрез България. Петков смята, че се прави опит да се смени управлението, като за целта цените на енергията у нас скочат.

„За нас „Газпром“ е в миналото. Ние сме на път да си гарантираме алтернативни доставки“,  пък е коментирал вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред щатското издание.

„Дали вече крехкото коалиционно правителство на г-н Петков, сформирано след неуспешни избори през ноември, ще оцелее сега зависи до голяма степен от способността му да свързва алтернативни източници на енергия с помощта на Европейския съюз, към който България се присъедини през 2007 г.“, се казва в статията на американската медия. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК