Китайският иглотерапевт проф. Д-р Гуо Дзин Хуа в София: Лекувам парализи, безплодие и тумори

Гост

Китайският иглотерапевт проф. Д-р Гуо Дзин Хуа в София: Лекувам парализи, безплодие и тумори

256747
на 15.10.2015
Китайският иглотерапевт проф. Д-р Гуо Дзин Хуа в София: Лекувам парализи, безплодие и тумори

Носете сребърни бижута, имат защитна функция

Китайският специалист по акупунктура проф. д-р Гуо Дзин Хуа е у нас за осма поредна година. Той практикува в елитен център за холистична медицина в столицата и ще остане няколко месеца. Професорът, специализирал в САЩ, Русия и Япония, прави безплатно пулсова диагностика, с която определя здравословното състояние на пациентите по области и системи и след това пристъпва към иглотерапия и енергиен точков масаж.

препоръчано

 

Проф. Хуа, какъв е вашият път в областта на акупунктурата?

- Аз съм 18-о поколение лекар и от 7-годишен започнах да усвоявам иглотерапията от моя дядо. Имам над 30-годишна практика като специалист. Но за съжаление съм последният в рода, двамата ми синове избраха друг път. Затова пък имам ученици във Франция, Япония, Корея, а и в България.

- Кои болести се повлияват най-добре с иглотерапия?

- Тя помага за преодоляването на всяко заболяване. При високото ниво, което съм достигнал, мога да кажа, че се лекува и мозъка - преодоляват се дори парализи след инсулт и инфаркт. Разбирането на китайската медицина за туморите в мозъка не е, че трябва да се премахнат, а чрез изчистване на енергиите, те сами се редуцират. Има добър ефект при болести на очите, носа, гърлото, при артрит, подагра, дископатия. В България имам опит с излекуване на мастопатия, миома, плексит, остеопораза, хепатит Б и С и много други.

- Впечатлявате със степента, в която „познавате“ болестите на човека чрез пулсова диагностика. Как е възможно това?

- Над китката има отделни точки, в които се усеща всеки орган. Получавам представа и за нивото на енергиятачи. Когато тя е слаба, има дибаланс. Акупунктурата датира от преди 5 хил. Години в Китай. Опира се на философията за 12-те енергийни меридиана в тялото. Чрез иглотерапия те се прочистват, енергията започва да тече правилно и така се тонизират всички органи. Когато човек е здрав, в Китай казваме, че енергията му е като „пълна луна“. В западната медицина се използва израза „в организма са се натрупали токсини, слуз, които трябва да се изчистят“, а ние - „има лоша енергия“ в дадена област. Иглите отварят меридианите и изтласкват вълната от лоша енергия - „токсините“ от енергийните меридиани и оздравяваме.

- Какви игли използвате в терапията си?

- Иглите са сребърни и са за еднократна употреба. В началото на терапията давам на пациента толкова опаковки с игли, колкото ще използваме. Той си ги взима със себе си и ми ги носи при всяко посещение, за да е сигурен, че няма да бъдат използвани за друг пациент и да не се опасява от зарази. Среброто само по себе си има силата да прочиства. Смята се, че носенето на сребърни бижута също има защитна функция. Иглите са с различна големина. Подбирам ги според това колко е едър човекът, защото енергийните меридиани са по-широки при по-едрите хора. При децата се работи с най-фините игли. Броят на иглите зависи от тежестта на заболяването. Слагам максимума - 50 игли - при мозъчен кръвоизлив, при инсулт с тежка парализа на половината тяло. При тежките случаи - по цялото тяло. При други оплаквания - в определена точка.

- Колко процедури са достатъчни, за да има подобрение?

- Един пълен курс на лечение е 7 процедури, по 10-15 минути, при които се отварят всички меридиани.Терапията може да се повтори, ако е нужно. Важно е човек да промени начина си на живот. Ефектът на изчистване на енергията може да се задържи и една година, но ако пациентът не са пази сам, след месец може пак да се почувства зле.

- Човек, който няма оплаквания, може ли да подобри енергията си чрез иглотератия?

- Ако енергийното ниво е високо, се счита, че със забиването на иглите по-скоро човек ще изгуби част отенергията си. Не се препоръчва при здрави хора.

Говори се, че иглотерапията помага за отказване от зависимости като тютюнопушене, алкохолизъм, наркомании.

- С такива изказвания по-скоро се прави реклама. Не мога да кажа, че има успех. Ако психиката на човека не е настроена да се откаже, акупунктурата няма да даде никакъв ефект.

Помагате ли при безплодие?

- Да. При мен са идвали много пациенти с такива проблеми и след акупунктурата, в комбинация с други традиционни методи като билколечение, много от семействата успяха да имат деца.

- В ушната мида има много енергийни точки. Как да постъпят майките, които искат да пробият ушите на малките си момиченца, за да им сложат обеци?

- Това е много опасно. На мястото, което се пробива, се намират точки, отговарящи за очите, езика, зъбите, гърлото. Ако детето е малко, и такава точка бъде пробита, по-късно момичето може да носи очила, или пък да изгуби вкуса си, да страда от болно гърло. По-добре пробиването на ушите да се отложи, докато завърши развитието на органите – до 16-20-годишна възраст.

- А какво ще кажете тогава за пиърсинга, който е много модерен сред младежите, какви последствия има? Пробиват си кожата около веждите, пъповете, носят обеци на носовете, езиците...

- В края на веждата се намира точка, която отговаря за очите и за половината мозък, представете си за какво става дума! Ако сложиш обеца отстрани на носа си, това ще повлияе зле на енергията на далака, който е един от най-важните органи според китайската медицина. Поставянето на обеци по тялото е вредно не само от гледна точка на иглотерапията, но и според китайската философия. Говорим за фън-шуй на лицето и на тялото. На тях се гледа като на нещо дадено от Господ, което трябва да приемеш такова, каквото е. Ако промениш нещо, ще изгубиш нещо добро, което те очаква, ще си изгубиш късмета. Ако си обръснеш веждите и си татуираш нови, ще допуснеш лоша енергия.

- От слънцето или с възрастта се появяват бенки по кожата. Как да ги третираме?

- Те са външен израз на натрупани токсини, затова избиват. Не бива да се премахват, трябва да се изчисти организмът отвътре и всичко от кожата ще падне само.

Какво препоръчвате на по-възрастните си пациенти?

- Няма разлика при лечението на по-млади и по-възрастни хора, но с възрастта ефектът от иглотерапията е малко е по-бавен. Имат повече натрупана негативна енергия. И обратното. Изобщо не лекувам бебета и малки деца, защото те имат силна, чиста енергия. Ако бъдат третирани, само може да изгубят част от нея. Ако бебе има проблем, може да му приложа точков масаж, но не и иглотерапия. С акупунктура работя с пациенти над 8-годишна възраст.

 

 

50-годишните да правят секс

само 2 пъти в месеца

 

Лягате си твърде късно, за разлика от нас - в Азия. Давайте си повече време за сън!

Бъдете по-умерени в секса! Според западното мислене сексът дава енергия, а според нас - на Изток – изтощава, хаби енергията на организма. Не трябва да се прекалява с него. На 20 години може да се прави 5-6 пъти на месец. Около 35 години – препоръчително е най-много три пъти на месец. Около 50-те – максимумът е един-два пъти за 30 дни. 60-годишните - на три месеца - веднъж.

Вечерята е „директна среща с дявола“. Спазвайте часовете за храна, не вечеряйте след 20 часа. В Китай казваме „закуската е като небе” – тя е най-важното хранене. Обядът също не бива да се пропуска. Сутрин и на обед са часовете, които отговарят за стомаха и далака, те очакват храна, организмът има нужда от прилив на енергия. А вечерта са „дяволските часове“, тогава храната е ненужна. Българите правите точно обратното – през деня не ядете, а вечер - прекалявате. По-добре е да се мине без храна вечер - да се пие вода, да се ядат плодове.

Пазете се от стреса! Един чужденец като мен в България се чувства прекрасно. В Азия сме много хора, няма място, а тук сте по-малко и е много по-спокойно. Имате красива природа, меко време, четири сезона, топли отношения. А българите не можете да се радвате на това. Неспокойни сте, под стрес. Защо? Вашите новини са само най-лошите. В Китай лоши новини ние нямаме!

Не приемайте студена храна. Много е вредно да взимате и да ядете храната директно от хладилника. Когато сте загрети, не бива да пиете студена вода, ледена бира, да ядете сладолед. Не трябва потни да влизате под студения душ или да се хвърляте в хладния басейн, в морето. В момента чувствате, че ви е приятно, но вътрешните ви органи, които са с по-висока температура в този момент, изведнъж се стягат, свиват, губят енергията си.

Обличайте се по-добре през зимата. При минус 10 градуса мъжете в България носят тънък панталон, а жените ходят само с тънък чорапогащник на краката. Когато има вятър, студ, сняг, без да усещаме краката изсмукват този студ от земята, по която стъпват, и изстива цялото тяло. И напролет, когато цъфтят дърветата, болестите започват да се усещат и да обхващат организма.

 

Сподели:
Бомба x
Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените Ето по какви мръсни игрички в секса си падат мъжете и жените
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това