Китайски хакери удариха мрежите на оръжейни компании от САЩ

СВЕТЪТ ДНЕС

Китайски хакери удариха мрежите на оръжейни компании от САЩ

1685
на 22.04.2021
Китайски хакери удариха мрежите на оръжейни компании от САЩ
Автор:   ПИК

Китайски софтуерни пирати разбиха американска компания, разработваща програми за защитена връзка между компютри, с цел да получат достъп до информационните мрежи на оръжейни гиганти, съобщават световните агенции, цитирани от Нова телевизия.

препоръчано

Анализ на фирмата свързва най-малко две групи хакери, едната смятана за близка до китайското правителство, със зловредна програма, проникнала чрез уязвимостите на частните виртуални мрежи със седалище в западния американски щат Юта.

Пиратите използвали опасния софтуер в опит да откраднат акаунтите на потребители на VPN, с които да влязат в информационните системи на корпорациите, занимаващи се с военно дело, между октомври 2020 и март 2021 г. Техни мишени са били също така правителства и финансови дружества от Европа и САЩ.

В анализа не се уточнява колко компании са пострадали. "Пълс сикюър" обяви, че вече е снабдил своите клиенти с програмни средства, чрез които да блокират опасния софтуер. Производителят на VPN увери, че пиратският акт е засегнал ограничен брой клиенти.

 

Сподели:
Бомба x
Под какви заболявания се “маскира” депресията Под какви заболявания се “маскира” депресията
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това