Кметът на Асеновград се поклони пред паметта на акад. Благовест Сендов

Животът днес

Кметът на Асеновград се поклони пред паметта на акад. Благовест Сендов

6193
на 23.01.2020
Кметът на Асеновград се поклони пред паметта на акад. Благовест Сендов
Автор:   ПИК

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се поклони пред паметта на академик Благовест Сендов в създадения специален кът във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в града, съобщиха от пресцентъра на Общината. Д-р Грудев положи цветя и се помоли за мир на душата на известния асеновградчанин. В книгата за съболезнования кметът изрази своята съпричастност към мъката на семейството. Пред Милена Марковска – директор на Градска библиотека – доктор Христо Грудев сподели моменти от срещите си с академик Сендов и разказа, че го познава от свой близък.

препоръчано

Марковска и градоначалникът поговориха за дарбата на математика и за въведената от него Сендовска система в образованието у нас, по която за кратко се обучаваха ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий” в града. Кметът поздрави библиотеката за инициативата да бъде създаден кът за поклонение, защото това показва уважението на асеновградчани към неговата дейност и личност. Д-р Христо Грудев сподели, че академик Благовест Сендов умееше да води речи, да обяснява достатъчно разбираемо и обстоятелствено това, което иска да каже, и да подготвя отлично своите кадри.

Кметът на Асеновград изпрати и съболезнователен адрес, адресиран до съпругата на академик Сендов – Анна Сендова и до цялото опечалено семейство. 

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 292
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това