Кметът на Разлог бие тревога: Болницата е пълна, а липсва самосъзнание и отговорност - започваме масови проверки за маски

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Кметът на Разлог бие тревога: Болницата е пълна, а липсва самосъзнание и отговорност - започваме масови проверки за маски

5488
на 14.10.2021
Кметът на Разлог бие тревога: Болницата е пълна, а липсва самосъзнание и отговорност - започваме масови проверки за маски
Автор:   ПИК

Засилват контрола и проверките по обществените места в община Разлог за носене на маски и спазване на действащите към момента противоепидемични мерки. Мярката се предприема не само заради неспазване на заповедите на министъра, но и заради непрекъснато увеличаващия се брой на заболели.

препоръчано

На този етап други ограничения, извън регламентираните на Национално ниво, не се предвиждат, но тенденцията е към увеличаване на случаите на заболели от COVID-19.

“Ситуацията е много притеснителна, дори бих казал тежка. Отделението в болницата е пълно, има настанени за лечение 40 души. Вчера са изписани 10 души и веднага са настанени нови 10. Всички лекари са ангажирани и са на работа, а ситуацията е напрегната и тежка. Легловата база и по другите болници е почти запълнена, което не ни позволява да насочваме пациенти към други лечебни заведения. Дори да има по-тежки случаи, те се лекуват тук, защото няма къде да ги изпратим. Има логистика само за нуждаещите се от интензивни грижи“, каза кметът на Разлог Красимир Герчев.

“Притеснително е, че заболели има навсякъде, и в четирите общини, които се обслужват от нашата болница, но най- много са случаите от Разлог. Ако трябва да ги съпоставим с миналата седмица, когато дневно имаше по около 5 случая, вчера според справката броят им беше 13. От началото на седмицата имаме по 25-30 случая на ден”, допълни той, цитиран от "Струма.бг".

Той изрази притеснения, че проблемът ще се задълбочава заради липсата на самосъзнание и отговорност у хората. Подчерта, че проблемът с отказа за ваксинация все още стои на дневен ред, както и проблемът с отказ за самоизолация при проявени симптоми.

“Апелирам към повече отговорност, тъй като на фона на малкия брой ваксинирани неминуемо ситуацията ще се задълбочава“, призова Герчев.     

Сподели:
Бомба x
Тези 4 зодии се променят напълно, когато са влюбени Тези 4 зодии се променят напълно, когато са влюбени
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 295
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това