Вход
София
Времето в София -1 o C

Кметът на Стамболийски от ГЕРБ изригна срещу манипулациите на Би Ти Ви: Събудих се с новината, че имам 9 апартамента! Информацията им е от сигурни източници - осъден на втора инстанция и длъжник на ЧСИ (ДОКУМЕНТИ)

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

Кметът на Стамболийски от ГЕРБ изригна срещу манипулациите на Би Ти Ви: Събудих се с новината, че имам 9 апартамента! Информацията им е от сигурни източници - осъден на втора инстанция и длъжник на ЧСИ (ДОКУМЕНТИ)

на 18.02.2020
78662
0
Кметът на Стамболийски от ГЕРБ изригна срещу манипулациите на Би Ти Ви: Събудих се с новината, че имам 9 апартамента! Информацията им е от сигурни източници - осъден на втора инстанция и длъжник на ЧСИ (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
18.02.2020
0
78662

"Тази сутрин се събудих приятно изненадан от новина по телевизия БиТиВи, че имам девет апартамента в Слънчев бряг. След като гледах репортажа и аз, и съпругата ми вече се чудим колко апартамента имаме – пет ли са, четири ли са, девет ли са".

МЪЛНИЯ В ПИК: Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив хвърли оставка

МЪЛНИЯ В ПИК: Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив хвърли оставка

Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната...

на 18.02.2020

Това написа в своята фейсбук страница подалият оставка областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев, който е и кмет на Стамболийски. Успешният бизнесмен разкрива с документи колко и какви имоти има и изригва срещу съчиненията на медията, която преди дни отново лъсна скандално покрай екшън с Валери Симеонов, който заяви, че покрай Венелин Петков и Антон Хекимян мирише на корупция.

Припомняме, че това е поредният случай на омерзен човек от "разследване" на Би Ти Ви, след което се оказва, че всъщност изнесеното в медията не кореспондира с истината. В същото време, когато трябва да отговаря пред съда за съчиненията си, въпросната медия зове за помощ соросоидни организации, които да ги защатават за свобода на словото, само защото оклеветените от тях си търсят законово правата.

Мараджиев, който има успешен и пределно светъл бизнес, преди да стане кмет, разкрива още скандални подробности. Оказва се, че репортажът е по сигнал на двама граждани от Стамболийски – единият осъден на втора инстанция на две години условно с четири години изпитателен срок, а другият не плащал години наред данъци и даден на ЧСИ, който му отнема имота бившето лятно кино в града. "Посъветвахме репортера да си провери източниците. Но той не го направи и с риск да пусне невярна информация, я пусна. А за лъжите, които говорят двамата граждани в репортажа, аз ще ги осъдя за клевета", категоричен е оклеветеният партиец. 

"Тези, които ме познават, знаят откъде съм тръгнал и какво съм постигнал през живота си. За тези, които знаят единствено, че съм кмет на Стамболийски, искам да кажа, че преди това от 1990 година се занимавам с бизнес и първият кредит, който изтеглих е от 1992 година на стойност 100 000 лева с лихва 58 процента (публикувам снимки на документите за това). Бизнесът ми не е от сега и всеки може да си направи сметка откога е и колко години не съм работил друга работа освен тази, с която се занимавах преди да стана кмет.

Изградих една семейна фирма, една фабрика, която осигурява препитание на семейството ми вече толкова години, както и осигурява препитание на 50 души работници. Въпросът, който най-много се повтаряше тази сутрин в репортажа, беше откъде са парите ми. А моят въпрос е: защо аз самият не разбрах колко апартамента имам? Аз ще ви кажа: имам четири апартамента в Слънчев бряг – по 50-60 кв. м. всеки. Показвам долу декларацията си от 2015 година, от която става ясно, че имам три апартамента в комплекса, закупени отпреди да стана кмет. Четвъртият е от 2019 година и ще го декларирам тази година", пише областният координатор на ГЕРБ и прилага и съответните документи.

Мараджиев уточнява, че за да е пълна манипулация на Би Ти Ви в репортажа не е показана декларацията му от 2015 г., която отговаря на всички зададени въпроси.

"Това е встъпителната ми декларация, в която пише колко пари и какви имоти имам преди да стана кмет. Снимана е, всички могат да я видят . Можете да видите и стойността на трите ми апартамента. Публикувам и линкове, от които става ясно колко струват в Слънчев бряг апартаментите: https://www.alo.bg/6518166… https://www.alo.bg/6573925…

Другото, което искам да кажа е, че като физическо лице не съм имал никога кредити. Кредити има фирмата, която управлявах преди да стана кмет, а сега я управлява синът ми. Това е съвсем друго нещо, защото няма фирма в България, която да не работи с кредити.

Другото, което искам да съобщя и което отново не бе казано от репортера на БТВ е: декларирал съм средствата, които съм имал, когато встъпих в длъжност. Виждат се в декларацията - 665 000 лева, а съпругата ми е разполагала с 45 000 лева. Откъде са тези пари: от дивиденти на фирмата от 2013 г., така че сумите, с които аз съм разполагал преди да стана кмет са пределно ясни и точни.

Искам да покажа и снимка от първия ми работен ден. Дойдох с личния си автомобил и той е на първата снимка. Вижте я, за да не стане после, че и този автомобил съм си го купил след четири години мандат. Това е личният ми автомобил, който съм ползвал за нуждите на кметството повече от година. Аз съм може би единственият кмет, който е ползвал личния си автомобил толкова време, за да върши работата си в кметството.

Имам декларирани 665 000 лева в началото на мандата, с които ако искам мога да си купя не четири, а повече апартаменти. И произходът на парите е съвсем ясен и точен.

Ако съм имал някакви притеснения, щях ли да подавам данъчна декларация. Другото, което искам да кажа е: цитирани сме аз и съпругата ми, че сме продали имот за 2 200 000 лева. Да това става ясно от декларацията ми за 2016 година. Декларирам като кмет на община Стамболийски една сума от 1 250 000 лева и съпругата ми има 1 000 000 лева декларирани. Искам да попитам аз като кмет на община нямам право да продавам ли?

Като кмет нямам право да си купя апартамент ли? Нямам право да живея нормален живот ли? Откъде са тези 1 250 000 лева – от продажбата на имот. Този имот е целият ми живот. Този имот е цялата фабрика и това не са 6 декара земя в землището на Цалапица, в декларацията точно и ясно е описано – това е парцел, офис и производствена база. Това е граденото от мен в продължение на 20 години. И тъй като тази собственост е на мое име и на съпругата ми, беше продадена на фирмата, която управлява синът ни и парите не са дадени от Рангел Мараджиев, а са дадени от фирмата, която той добре управлява. За да продадеш един имот на свързани лица, си длъжен да направиш пазарна оценка.

Така че и този мит е разбит – има пазарна оценка на имота, това не е нива, това е производствена фабрика, а на каква цена ще продавам си е лично моя работа, дали ще го продам за 2 000 000 и да си гарантирам старините или за 3 000 000 – това си е моята фабрика, която съм изградил със собствените си ръце, и мога да я продавам на каквато цена искам, стига да не е под пазарната.

За мен e пределно ясно, че да ползваш източник, който е осъден и друг, които е бил даден на ЧСИ и ЧСИ му е взел имота, и да не си провериш информацията, и да не провериш декларациите и да не извадиш най-важната – встъпителната – това ме навежда на мисълта, че има определени политически сили, които не могат да простят на мен като областен координатор на ПП ГЕРБ, че в Пловдив област съсипах една голяма политическа сила – БСП, която в момента има само три кмета.

А ГЕРБ има 10. Това е причината за тези атаки, за тези репортажи, които целят да уронят достойнството ми. Те идват от една определена политическа партия.

Но пак казвам, абсолютно не се притеснявам за доходите си. Искам да благодаря на избирателите си, че са с мен, а винаги ще има двама-трима, които няма да разбират какво е да си кмет и никога няма да го разберат, и те винаги ще са в предизборна кампания с мечтата си да седнат на кметския стол. Но, както винаги съм казвал за мен най-важният капитал са хората и когато изляза на улицата и видя безплатния транспорт и пълния безплатен детски център, новите асфалтирани улици – това което съм постигнал за четири години, за мен по-голяма радост от това няма", завършва Мараджиев, който е решен също като Валери Симеонов да си търси правата след манипулациите на Би Ти Ви.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33942
архив

Когато Иванчо видя, че крадат колата на съседа, не се поколеба дори секунда, изтича на улицата и паркира на свободното място.

няма нови новини
Днес: 180
hot
най-четени новини в момента
сега
4331
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутати се тестват за коронавирус и във ВМА (СНИМКИ)
x
АСТРОЛОГИЯ: Отдайте се на семейството и близките хора, не правете секс
x