КНСБ иска по-справедлива данъчна система в страната

Икономика

КНСБ иска по-справедлива данъчна система в страната

6454
на 10.06.2021
КНСБ иска по-справедлива данъчна система в страната
Автор:   ПИК

Смятам, че предложенията за промяна в данъчната система трябва да бъдат централна тема в дебатите в предизборната кампания, защото сега има несправедливост по отношение на данъците. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на онлайн пресконференция.

препоръчано

,,В същината стои необходимостта от по-справедливо преразпределение на средствата и постигането на едни по-ниски нива на неравенствата и стимулиране на потреблението чрез по-справедливи данъци'', допълни той.

По думите според последните данни общите данъчни приходи възлизат на около 9 млрд. лева, от които 5 млрд. са от осигурителни лица, 3 млрд. от ДДС и 500 млн. от корпоративен данък.

Акцентът не е непременно да увеличаваме данъчната ставка, а да ребалансираме данъчната система, посочи Пламен Димитров и предложи ДДС-то да бъде намалено от 20 на 15%, за да бъде намален и делът на косвените данъци.

,,За последните 12 години – от 2008 до 2020 г. – имаме над два пъти увеличение на средната работна заплата за страната, като същевременно цената на живот също продължава да расте, макар и с бавни темпове'', отбеляза още президентът на КНСБ.

Сподели:
Бомба x
Защо ранобудниците са по-щастливи Защо ранобудниците са по-щастливи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това