Вход
София
Времето в София 4 o C

Кога държавата ще въведе ред в сметките за ток и парно

Кога държавата ще въведе ред в сметките за ток и парно

на 24.12.2019
127814
16
Кога държавата ще въведе ред в сметките за ток и парно
Автор: "Ретро"
24.12.2019
16
127814

Наближават светли празници, но идва и краят на 2019 г. Много важен период, в който са необходими средства освен за по-специална храна (празнична), но и за подаръци и т.н. 

Ето какво става: "Топлофикация",  "Електроразпределение", "Софийска вода", пощите и т.н. трябва да вземат премиални. Вероятно отрано са се започнали действията по надписване и  неизпращане на необходимите фактури на потребителите. Зер ще погледнат във водомерите или електромерите и ще започнат едни разправии, които ще им отровят празниците. Така всичките си осигуряват тлъсти премиални и не се интересуват как обикновените работници и пенсионерите ще посрещнат тези празници.  

Какво се получава в действителност: Фирмите наемат (тогава, когато, разбира се, са изготвили съответните фактури) някой безработен или студент, който има за задача да разнесе няколко хиляди фактури в един или два квартала на столицата. Как постъпват някои от тях: Фактурите  се поставят на пейката пред входа, вместо да се пуснат в пощенската кутия или да се поставят на стълбите вътре, ако е отворена вратата. Така фактурите се разпиляват и не достигат до получателя. Кой е отговорен за това и кой е длъжен да следи дали наетият от тях изпълнител си върши качествено работата. Много често такива фактури не се изготвят и вината се хвърля върху разносвача, който няма и понятие  за това.

Много пъти съм се обаждал и винаги са ме лъгали. Как да плащам на доверие, когато постоянно ме лъжат, къде с грешни норми, къде с надписване. Има ли министерство, което да въведе съответния ред, или няма. С какво друго се занимават, след като няма държавна промишленост. Редно е да ми бъде представена фактура, от която да видя какво съм употребил, и да протестирам, ако открия нередности. Именно от това се страхуват фирмите. Да си нямат разправии.

Пиша и в същото време си мисля: ще имаме ли някога държава?

Христо Джуров, София

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18479
архив

Двама английски джентълмени се изгубват в Сахара. Трети ден жажда и адски зной. По-младият джентълмен, внезапно оживен, пита спътника си: - Милтън, не бяхте ли споменали наскоро, че имате вода в коляното?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x