Колите за контрол на ИА "Автомобилна администрация" вече имат ПОС терминали

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Колите за контрол на ИА "Автомобилна администрация" вече имат ПОС терминали

10155
на 03.12.2023
Колите за контрол на ИА Автомобилна администрация вече имат ПОС терминали
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

90% от автомобилите за контрол на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминални устройства.

препоръчано

Те са свързани с електронната система за контрол на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления.

Чрез въвеждането на този метод на заплащане ще бъде повишена събираемостта на глобите и ще се намали административната тежест.

  В случай, че нарушителят не желае да обжалва глобата, може да я плати веднага чрез ПОС терминал или по банков път в 14-дневен срок. И в двата случая стойността на глобата се намалява с 20%. Заместник-министърът на транспорта Димитър Недялков обясни: "Това е една нова услуга, която предлагаме сравнително отскоро. Това е създадена с цел по-голямо удобство за шофьорите, които са извършили някакво нарушение, за да няма прехвърляне, чакане по институции и така нататък. Това е направено най-вече за чуждите граждани, чуждите шофьори, които преминават през България, тъй като знаете, че е сложно за чужденец да намери съответната институция, а особено пък и ако са някъде между два града да речем, или в извън работно време, така, че това е направено единствено и само с тази цел. Също така е заложена отстъпка в рамките на 20% от наложената глоба, ако плати съответният нарушител в рамките на първите 14 дни".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК