Комисия на Европарламента прие препоръки за подхода към Русия

ЕС

Комисия на Европарламента прие препоръки за подхода към Русия

2507
на 17.05.2021
Комисия на Европарламента прие препоръки за подхода към Русия
Автор:   ПИК

Комисията по външни отношения на Европейския парламент (ЕП) публикува проект на доклад, който отразява няколко основни принципа, според които ЕП предлага ЕС да изгради отношенията си с Русия. Телевизионният канал RT се запозна с документа, пише руският вестник “Московский Комсомолец“, цитиран от „Фокус”.

препоръчано

Принципът на „подкрепа за демокрацията“ предполага организирането на противопоставяне на „рускоезичната пропаганда“, за което на ЕС се препоръчва да създаде денонощен телевизионен канал. Също така на Европа се препоръчва да обсъди възможното непризнаване на резултатите от изборите за Държавната дума на Руската федерация, които ще се проведат през септември.

В същото време се предлага да се информира Москва за предимствата, които може да получи, ако започне демократични трансформации. Тези предимства включват облекчаване на визовия режим, стратегическо партньорство и инвестиционни програми. Предлага се също да се приложи по отношение на Русия стратегията за развитие "Източно партньорство", която ЕС преди това стартира за сътрудничество с бивши съветски републики.

За „защита на демокрацията по света“ авторите на проекта съветват ЕС да се обедини със САЩ и да въведе съвместни мерки за санкциониране и подкрепа на опозиционните активисти.

Принципът "демокрацията на първо място", според документа, предполага в диалога с Москва преди всичко да се говори за спазването на правата на човека и провеждането на честни избори. Препоръчва се също да се започне със спирането на проекта за газопровод „Северен поток-2“.

Принципът на "ограничаване на руската агресия" предполага, че ЕС, заедно с НАТО и други партньори, трябва да оказват натиск върху Русия и изискват връщането на "окупираните територии" от Украйна и други бивши съветски републики.

Ако Русия продължи своята „агресия“, авторите на доклада съветват да се обмисли възможността тя да бъде изключена от платежната система SWIFT и да се намали зависимостта на Европа от руските доставки на въглеводороди.

Сподели:
Бомба x
6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено 6 признака, които показват, че с връзката ви е свършено
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богатството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това