Коронавирусът уби лекарка на 28 години в Испания

Европа

Коронавирусът уби лекарка на 28 години в Испания

16717
на 30.03.2020
Коронавирусът уби лекарка на 28 години в Испания
Автор:   ПИК

Коронавирусът продължава да подлага на животозастрашаващ риск всички медици в Испания, която е втората най-засегната от разпространението на заразата държава в Европа след Италия.

Здравните власти в иберийската държава оповестиха за смъртта на 28-годишната д-р Сара Браво Лопес. Младата лекарка е издъхнала в събота вечерта в болницата и по този начин става четвъртият медицински специалист и най-млад в страната, починал от COVID-19.

По информация на ''Ел Паис'' починалата лекарка е била астматик, което е било фатално за нея след инфектирането ѝ с вируса.

Заради този случай от лекарския бранш в Испания настояха държавата да осигури още по-голяма сигурност на тези, които работят денонощно на първа линия срещу коронавируса.


препоръчано
Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 321
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това