Коронавирусът уби още един лекар, отиде си д-р Янков от Пазарджик

Здраве

Коронавирусът уби още един лекар, отиде си д-р Янков от Пазарджик

37887
на 29.11.2020
Коронавирусът уби още един лекар, отиде си д-р Янков от Пазарджик
Автор:   ПИК

От COVID-19 на 54 години е починал д-р Николай Владинов Янков, общопрактикуващ лекар в пазарджишкото село Калугерово от 1999 година. Практикуваше и в съседното село Боримечково, Лесичово, както и в Медицински център „Здраве” – Пазарджик.

препоръчано

Приемаше пациентите винаги с усмивка, не отказваше помощ никога, един прекрасен човек, коментираха от Информационен център – Калугерово. Доктор Янков до последно се грижеше за болните си пациенти, заразени с Ковид-19 и не им даваше съвети по телефона, а ги лекуваше в домовете им поради недостига на легла в болничните заведения.

Сам стана жертва на коварния вирус и въпреки седмичното му лечение в Ковид-реанимацията в пазарджишката болница, не успя да пребори тежкото заболяване.

От местната РЗИ информираха за още 4-ма починали през изминалото денонощие- мъж на 73 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващи сърдечно заболяване и хронично бъбречно заболяване, мъж на 81 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващи сърдечно заболяване и хронично чернодробно заболяване, както и мъж на 64 години от село Гелеменово, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, с придружаващи сърдечно заболяване и захарен диабет и мъж на 81 години град Пещера, хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ с придружаващо сърдечно заболяване. 78 са новозаразените-42 жени и 33 мъже, сред които има двама лекари, медицинска сестра, учител и ученик.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това