ЖАЖДА: Над 317 000 българи на воден режим

Региони

ЖАЖДА: Над 317 000 българи на воден режим

5359
преди 4 часа
ЖАЖДА: Над 317 000 българи на воден режим
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Шокираща цифра - точно 317 929 жители на 99 общини в страната са били на воден режим към 16 септември. Това показва справка, предоставена от ВиК дружествата  и публикувана на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, пише “Телеграф“.

препоръчано

Засегнати от безводието са 15 града и 384 села, в които чешмите текат на пресекулки и са сухи с часове и дни. Хората на режим са намалели със 7158 души в сравнение с отпреди седмица.

Най-много 0 84 696, са жадните граждани, които ВиК-Плевен снабдява с животворната течност. Втори по брой засегнати – 61 761, са клиентите на ВиК-Ловеч. 

Трети с 25 477 души на режим са в Сливенско. Четвърти са от ВиК-Шумен, което осигурява водния режим на 22 804  жители.

ВиК-Търговище организира водоноските и пускането на вода по няколко часа на 18 970 души.

В района на Велико Търново ВиК-“Йовковци“ се грижи  за режима на 14 096 души. 

ВиК-Стара Загора пуска чешмите отвреме на време на 10 672 клиенти.

След промяната на  времето, смъкването на температурите и засилването на валежите към тревогите от намаляването на водния обем във водоемите и водоизточниците се добави внимание за пресичане на евентуална опасност от скъсване на язовирни стени и наводнения.

Всеки язовир в България има собственик, обясни инж. Евгени Симеонов, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК