КРИЗИСЕН ХОД: Бивш шеф на МОСАД, който дирижира кампаниите на "Промяната" у нас, пое пиара на Nexo срещу $1 милион

Акценти

КРИЗИСЕН ХОД: Бивш шеф на МОСАД, който дирижира кампаниите на "Промяната" у нас, пое пиара на Nexo срещу $1 милион

103385
на 30.01.2023
КРИЗИСЕН ХОД: Бивш шеф на МОСАД, който дирижира кампаниите на Промяната у нас, пое пиара на Nexo срещу $1 милион
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият шеф на израелските служби МОСАД генерал Дани Ятом и основаната от него компания за кризисен пиар C.I.Y. GLOBAL са били наети по спешност от Nexo след избухването на аферата с базираното у нас, но опериращо по целия свят дружество за покупко-продажба на криптовалута.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

През последната седмица от Nexo контраатакуваха яростно българската прокуратура и обявиха, че ще водят дело за 1 милиард долара заради нанесени огромни репутационни и финансови щети над дружеството.

От криптобанката твърдят, че най-тежкото обвинение срещу тях е за финансиране на тероризъм, което нямало как да бъде доказано от държавното обвинение.

Кризисният пиар в защита на Nexo протича основно в социалните мрежи и в телевизиите, като босът на компанията Антони Тренчев получи ефирно време едновременно и при Светослав Иванов, и при Лора Крумова. Новобогаташът обаче не отговари на конкретни въпроси на водещите и категорично избяга темата за липсата на лиценз на Nexo в САЩ и прогонването на компанията от американския пазар.

На 19 януари от Би Ти Ви поставиха като първа новина в централната си информационна емисия "Историческо споразумение на Nexo в САЩ" - заглавие, подадено от пиар отдела на компанията и внушаващо оневиняването криптобанка. Това силно се разминава с обективната реалност.

Наемането на израелската компания за кризисен пиар обаче е поредното доказателство за стабилна и трайна връзка между Nexo и "Продължаваме промяната". Евреите от C.I.Y. GLOBAL ръководят политическите кампании на партията на Кирил Петков и Асен Василев от година и половина насам.

Пиар експерти разпознават стила на евреите и от видеоклипчето с позицията на Nexo, което се върти ударно в социалните мрежи и в музикалните платформи от седмица насам. То, разбира се, е спонсорирано. Отделно, въртят се видеа и от тв участията на Тренчев, които вече са толкова досадни за потребителите на платформите, че в социалните мреже масово се оплакват как неприятната физионимия на Антони Тренчев буквално извира през секунди от "Ютюб", забеляза ПИК.

"Гласът зад кадър във видеото на Nexo е същия от предизборните клипчета на "Продължаваме промяната", а стилът и внушението са идентични - очерняне на опонента чрез повтаряне на думички като "кражба", "корупция" и "справедливост", твърди специалист в сферата на кризисния пиар.

Предполага се, че израелската компания, собственост на бившия генерал от МОСАД Дани Ятом, е наета с посредничеството на бащата на един от собствениците на Nexo Калин Методиев, който беше арестуван на 12 януари в София и за когото се появиха слухове, че е приел ролята на защитен свидетел в разследването срещу криптобанката.

Бащата на Калин Методиев, който във вторник беше пуснат от съда заедно с другия задържан шеф в Nexo Траян Николов срещу парични гаранции от по 100 000 лева, е почетният консул на Израел във Варна д-р Красимир Методиев.

Смята се, че контрактът между Nexo и фирмата за кризисен пиар на генерал Дани Ятом, е на стойност от $1 млн., съобщава "Уикенд".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 103
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК