Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ще стоим далеч от поредните сглобки

Политика

Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ще стоим далеч от поредните сглобки

13881
на 17.06.2024
Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ще стоим далеч от поредните сглобки
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Нашият Национален съвет взе ясно решение в събота, че няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, нито с мандат на ДПС, нито пък имаме намерение да участваме в каквито и да е коалиции. Това коментира пред БНТ зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

препоръчано

Утре сутринта ще се събере изпълнителното бюро на партията, за да се обсъди като знак за политически диалог и да кажат лично ГЕРБ каква е тяхната позиция, каза Вигенин и добави:

"Ако решим да отидем, ще бъде, за да им кажем, че няма да да подкрепим правителство с техен мандат. Няма как, защото самите ГЕРБ заявиха, че министър-председателят ще бъде от ГЕРБ, отправиха заявка, че водещи министри ще бъдат от ГЕРБ - такъв тип правителство както и да се брандира, какъвто и етикет да му се сложи, това е правителство на ГЕРБ. Ще стоим далеч от поредните сглобки, които вече се очертават на хоризонта."
Ако се стигне до третия мандат, Вигенин посочи, че ще се събере отново Националния съвет и ще обсъдят ситуацията:

"Ако стигнем до трети мандат, ще се съберем, ще решим. В ръцете на президента би било да прецени на кого да го даде. Но тогава би могло да се разсъждава над формулата - много широка политическа основа, широка подкрепа. Много далече сме обаче, от такъв вариант и по-скоро вървим към сглобка."
Кристиан Вигенин каза още, че не би спекулирал с това коя друга политическа сила би подкрепила евентуално бъдещо управление между ГЕРБ и ДПС. Той беше категоричен, че няма как да подкрепят и председател на Народното събрание от ГЕРБ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК