Кулеба към специалния пратеник на Китай: Украйна не приема мирен план с отстъпване на територия

Европа

Кулеба към специалния пратеник на Китай: Украйна не приема мирен план с отстъпване на територия

9903
на 18.05.2023
Кулеба към специалния пратеник на Китай: Украйна не приема мирен план с отстъпване на територия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Външният министър на Украйна се срещна със специалния пратеник на Китай в Киев, като настоя, че разкъсваната от война страна няма да приеме мирен план, който разчита на отстъпване на територия след нахлуването на Русия, предава АФП.

препоръчано

Срещата им се състоя в момент, когато президентът на Турция обяви двумесечно удължаване на подкрепеното от ООН споразумение за разрешаване на доставките на зърно от Украйна през Черно море, които са от решаващо значение за гарантиране на доставките на световните зърнени пазари.

В украинската столица пратеникът на Китай Ли Хуей се опитва да насърчи водените от Пекин преговори за разрешаване на конфликта.

Китай, близък съюзник на Москва, не осъди публично нахлуването на Русия в Украйна, чийто външен министър Дмитро Кулеба заяви, че мирът зависи от "зачитането на суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

По време на срещата си с Ли Кулеба "подчерта, че Украйна не приема никакви предложения, които биха довели до загуба на нейни територии или до замразяване на конфликта", съобщиха от неговото министерство.

Той също така подчерта значението на посредническата роля на Китай, по-специално по отношение на ядрената безопасност и възобновяването на износа на зърно през Черно море.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
Цветанка Андреева пред ПИК TV: Пеевски демонстрира ясна воля за управление - нещо, което трудно се наблюдава при други партии (ВИДЕО) Цветанка Андреева пред ПИК TV: Пеевски демонстрира ясна воля за управление - нещо, което трудно се наблюдава при други партии (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК