КЪДЕ ИГРАЕ БОРИСОВ. Главата на Пеевски увисва, като главата на Гешев

ТЕМА

КЪДЕ ИГРАЕ БОРИСОВ. Главата на Пеевски увисва, като главата на Гешев

640910
на 13.07.2024
КЪДЕ ИГРАЕ БОРИСОВ. Главата на Пеевски увисва, като главата на Гешев

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Не ме касае", казва Борисов, като го питат за войната "Пеевски - Доган".

Никой не му вярва.

Борисов е катализаторът на тази война. Тя принципно стана възможна, защото Борисов смени лагера и се обърна срещу дългогодишния си съдружник Делян Пеевски, с когото управляваха държавата под формата на ООД.

Дотам я управляваха, че Борисов предложи кабинет на малцинството с министри, пословично близки и зависими от Пеевски. 

Дотам я управляваха, че хора на Пеевски посещаваха "планьорките" на ГЕРБ на 17-ия етаж в сградата на Проното и си водеха записки, за потрес на герберския актив.

По-важно от съдружието с Пеевски обаче се оказа съкровеното желание на Борисов да състави сглобка 2.0 по евроатлантически калъп и по поръчка на посолството и Брюксел. А Пеевски пречеше, точно както Иван Гешев пречеше за сглобка 1.0 преди година.

И двамата бяха отстранени с апаратни игри, натиск, подкупи.

Съдбата на Пеевски стана ясна, още когато ППДБ официално заявиха: Преговори с ДПС и ГЕРБ - да, но без Пеевски!

Тогава Борисов набързо взе завоя и отиде да целува ръка на президента Радев на "Дондуков" 2. Така полегна в окопа "АнтиПеевски", захранван от ресурсите по "Пътя на Копринката".

Доган на практика няма драма с Пеевски, той просто е използван в битката на Радев/Борисов срещу "Феномена", който крайно си повярва и надцени силите си.

Защото Борисов и Радев не са Цветан Василев, а Народното събрание не е КТБ.

Въжделението на Радев от половин година насам е да се разправи с Пеевски, който жестоко го унизи с репликата за "кеша" покрай назначението на Десислава Атанасова в Конституционния съд, не крият съветници на държавния глава.

А българският президент е паметлив.

Сега целта изглежда постигната. ДПС е отслабено, на другия вот ще се снижи до обичайните си проценти и традиционното 4-5 място. Борисов, Радев и Доган не искат силно ДПС, което разваля баланса и статуквото. Слабото ДПС урежда и ППДБ, които вече се виждат като втори и чертаят схемите на бъдещата сглобка с Борисов и ДПС - Доган.

Отслабен е и Пеевски. Сигурно сега стои пред един бял лист и описва имената на останалите му приятели. Скоро и те може да забравят номера му. Отнася се за прокурори, ченгета, съдии, бизнесмени, шефове на регулатори...Хората, като цяло, са предатели. Българинът, в частност, традиционно върви след победителя.

Оттук нататък Пеевски ще е просто поредният нов партиен проект с неясни шансове за успех, нещо като Полковника и Радостин Василев. 

Ново Начало с Данчо Ментата?! Сериозно ли? Пеевски трябва да почне да разчиства оттам, от паразитите около себе си...

Какво е Пеевски без ДПС? Тепърва предстои да научим, като в същото време не трябва да подценяваме този нечовешки работлив и амбициозен млад човек, който би могъл да се взриви като камикадзе, за да си отмъсти на системата, която го употреби, а сега се опитва да го изплюе...

В цялата дандания има няколко ключови въпроса - кой ще покрие борчовете на Доган, коя ще е новата му "касичка" за палатите в Росенец и Бояна и ТЕЦ-Варна, ще отвори ли Пеевски кутията на Пандора с компроматите за доскорошните си ортаци.

А той би могъл да го направи изключително ефектно, най-малкото защото разполага с почти неизчерпаеми медийни канали. И в годините те винаги са били неговият щит.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия учебен ден (понеделник): Раците рискуват да загубят пари, съсед устройва сутрешен скандал за Девата, Везните да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия учебен ден (понеделник): Раците рискуват да загубят пари, съсед устройва сутрешен скандал за Девата, Везните да не пътуват
ПИК TV x
Нидал Алгафари с радикална идея пред ПИК TV: Започваме най-скандалната кампания в България. Наложително е да... (ВИДЕО) Нидал Алгафари с радикална идея пред ПИК TV: Започваме най-скандалната кампания в България. Наложително е да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК