ГОРЕЩО
Калин Стоянов от ДПС-Ново начало: Делян Пеевски застана до мене в най-трудните моменти
Патриарх Даниил: Велико благоговение ни обхваща под куполите на храма "Св. Александър Невски", отбелязвайки 100 години от освещаването му
Асим Адемов с РАЗБИВАЩ КОМЕНТАР: Парламентът е жалък - депутатите говорят като в селска кръчма след няколко изпити питиета
Путин: Ще продължим изпитанията на хиперзвуковата ракета "Орешник" в бойни условия
Плевнелиев с жестока подигравка към ПП: Кирил Петков е най-слабият премиер, а партията е на ръба да влезе в следващия парламент
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Диана Янакиева, с. Първомайци
препоръчано
Необходими продукти:
1/2 кг кайма
1 голямо бутер тесто
Начин на приготвяне:
Омесва се кайма като за кюфтета (може да се добавят настърган кашкавал, ситно нарязана кисела краставичка). Бутер тестото се нарязва на тънки ивички около 0,5 см. Взема се от каймата топче с големината на орех, навива се лентичка от тестото около топчето в една посока, така както се навива кълбо. Готовите кълбенца се нареждат в тавичка (по желание се намазват с разбит жълтък) и се пекат до зачервяване.
Стават много вкусни и оригинални кълбенца! Опитайте ги!
Сладкиш със сини сливи
382100
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
322938
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
91538
на 26.02.2019
Джолан в питка
140704
на 05.06.2018