Легендата на БНТ Мария Янакиева губи зрението си

Лица

Легендата на БНТ Мария Янакиева губи зрението си

10027
на 28.04.2021
Легендата на БНТ Мария Янакиева губи зрението си
Автор:   "Ретро"

Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева била изправена пред тежки препятствия в здравословен план. Обичаната говорителка не можела да вижда с едното си око след неуспешна операция. При самата хирургична интервенция ѝ била поставена леща, но вместо състоянието ѝ да се подобри и да започне да вижда кристално ясно, ситуацията се влошила и се стигнало до възможно най-лошите усложнения.

препоръчано

 „Направихме интервенцията, мина известно време и се оказа, че не виждам с въпросното око. Личната ми лекарка ми препоръча специалист, при когото да отида. Сега го посещавам редовно да ми мери очното налягане. Внуците пък ми изпратиха лекарства от Австрия и Франция, които помагат да се овлажнява окото. За едно съм категорична – че няма да отида втори път при същия доктор, който ми постави лещата. Засега не смятам и да се подлагам отново на операция при когото и да било“, категорична е телевизионната легенда, която трудно свикнала да не вижда с едното си око.

Въпреки неприятностите Мария не се е отчаяла. Откакто е пенсионерка, тя не се е изолирала от света, а тъкмо обратното. Почти ежедневно се срещала с приятелки и гледала да разнообразява дните си, тъй като близките ѝ са пръснати по чужбина. Времето за Янакиева, която прехвърли 70-те, сякаш е спряло и тя още впечатлява с красотата си, разтрепервала навремето всички мъжки сърца в БНТ. Хубавата Мария все още се гримирала за всяка разходка, независимо дали отивала да изхвърли боклука или до кварталната бакалия. Всеки месец ходела на фризьор за подстригване и боядисване, а напоследък дори викала коафьорката си у дома, за да се пази колкото може от Ковид-19. Макар да не е на екран повече от 30 години, говорителката все още е разпознаваема личност. Често се случвало дори в магазините да я познават, и то само по гласа, който дълго време съобщаваше новините всяка вечер.

Тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, макар да не получила достойна пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че нямало да я изоставят, ако ѝ се налага финансова помощ. Тя пък им се отблагодарявала с вкусни гозби и внимание, когато ѝ идвали на гости. Янакиева е рекордьорка сред колежките си, защото през лятото на2019 г. стана прабаба за трети път. Бебето се появи на бял свят през август. „Внучката ме зарадва. Тя живее във Франция, но наскоро ми гостува със семейството си. Двете ѝ други деца – на 5 и на 4 години, говорят български“, споделя славната говорителка. Янакиева има и внук във Виена. Той пък се ожени неотдавна в София, а след сватбата се прибра в Австрия, където работи като инженер. С апаратурата, която той поддържал, се правели операции на белите дробове, гордее се тв легендата.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това