Лекари и механизатори са най-търсени в Добрич

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Лекари и механизатори са най-търсени в Добрич

3320
на 25.03.2016
Лекари и механизатори са най-търсени в Добрич
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Най-голямо търсене на пазара на труда в Добрич има за лекари и водачи на селскостопанска техника. Това показват данните на Бюрото по труда, което обслужва общините Добрич, Добричка, Крушари и Балчик.

препоръчано

За областния град Добрич са обявени 243 свободни позиции. Сред търсените 15 висшисти, са 11 позиции за лекари, един психиатър, един фелдшер, както и за счетоводител и експерт проекти и програми с английски език. За свободните 89 места за среднисти могат да кандидатстват електромонтьори, продавач-консултанти, машинен оператор обувно производство,готвачи, монтьори на оловни акумулатори, кредитни специалисти в банка и др. Има и 126 свободни работни места са лица с основно образование - машинен оператор шиене на облекла, конфекционер обувки, камериер, гладач, чистач, мияч на съдове, помощник-готвач, сервитьор и др. Има обявено и едно работно място за лице без образование – то е за гледач на добитък.  За филиал в община Добричка има 15 свободни позиции за водач на селскостопанска техника. В Балчик се търсят сервитьори, аранжор, касиер масажист и  продавач консултант, а за Крушари – един рехабилитатор.

На работа през февруари в област Добрич са постъпили 557 безработни лица. На първичния пазар на труда реализация са намерили 419 безработни лица, със 70 повече спрямо предходния месец и с 53 повече спрямо същия месец на миналата година. През месеца на работа са устроени 178 младежи до 29 години, от които 85 са на възраст до 24 години.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК