Лидерът на републиканците в Сената на САЩ с призив за въздушни удари срещу талибаните

Азия

Лидерът на републиканците в Сената на САЩ с призив за въздушни удари срещу талибаните

7574
на 15.08.2021
Лидерът на републиканците в Сената на САЩ с призив за въздушни удари срещу талибаните
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на републиканците в американския Сенат Мич МакКонъл призова за въздушни удари срещу талибаните, които да спрат настъплението им срещу афганистанската столица Кабул, предава Ройтерс.

препоръчано

“Не е късно да се попречи на талибаните да опустошат Кабул. Администрацията трябва да действа бързо и да нанесе въздушни удари срещу настъпващите талибани, да окаже решителна подкрепа на афганистанските национални сили за отбрана, които защитават столицата, и да предотврати падането на града, което сега изглежда неизбежно", каза МакКонъл.

“В противен случай заплахата за сигурността на САЩ определено ще нарасне, а хуманитарните загуби за невинните афганистанци ще бъдат катастрофални“, казва той и отбелязва, че е обсъждал този въпрос с посланика на Афганистан във Вашингтон.

В четвъртък американските власти обявиха намаляване на броя на служителите на посолството им в Кабул.

Очаква се около 3 хиляди военнослужещи временно да бъдат прехвърлени в афганистанската столица, за да обезпечат евакуацията. В същото време Пентагонът очаква около 1000 военни да продължат да охраняват служителите на дипломатическата мисия, които ще останат в Кабул.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ивелин Михайлов с шокиращи разкрития за раздора с Николай Марков - ДПС и ГЕРБ натискат Величие за кабинет през полковника. Марков към Ивелин: Смъртта ти няма да бъде достойна, ще бъдеш унищожен! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Ивелин Михайлов с шокиращи разкрития за раздора с Николай Марков - ДПС и ГЕРБ натискат "Величие" за кабинет през полковника. Марков към Ивелин: "Смъртта ти няма да бъде достойна, ще бъдеш унищожен!" (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК