Лили Иванова сви бюджета, живее със 164 лв. на ден

Лица

Лили Иванова сви бюджета, живее със 164 лв. на ден

26469
на 22.08.2021
Лили Иванова сви бюджета, живее със 164 лв. на ден
Автор:   "Ретро"

Музикалната легенда Лили Иванова сериозно е намалила печалбата си, вижда се от финансовите отчети на нейната фирма за последната година. Откакто Ковид кризата удари сектора, примата на българската естрада е изкарала едва 60 хиляди лева за изминалата 2020 г., сочат данните.

препоръчано

Това означава, че ако изпълнителката на „Ветрове“ трябва да разчита единствено на парите, които е спечелила от концертна дейност и продажба на дискове за миналите 12 месеца, нейният дневен бюджет не бива да надхвърля 164 лева, за да ѝ стигнат печалбите за следващите 365 дни. Причината Иванова да падне до толкова ниски приходи, предвид факта, че преди години правеше милиони, е, че националното ѝ турне два пъти беше отлагано покрай рестрикциите за провеждане на подобен тип мероприятия заради Ковид-19. Лили неведнъж сменя датите и пускаше и спираше продажбата на билети, но интересът на публиката към поредния ѝ тур замря. В крайна сметка той е планиран за тази есен и още на 3 септември примата на българската естрада ще стартира националната си обиколка от Варна.

Засега е разпродала билетите за само 3 концерта – този в морската столица, в Бургас, както и в Пловдив. На останалите 6 рецитала може да ѝ се наложи и да извива глас пред празни зали. Иванова се притеснявала за финансовите загуби, тъй като работи и с големи спонсори. Тя обаче не разчита на изкараното от билети, за да преживява. Ако трябваше да разполага наистина със 164 лева на ден, може би Лили би се отказала от пълния хладилник само за да може да си позволи последните модни колекции, казват с ирония нейни колеги. Близки до грандамата на родната музика споделят, че била склонна да яде по 2 фъстъка на ден, но да похарчи 12 бона за чисто нови дизайнерски дънки.

Все пак жената глас има и солидни спестявания в банкови сметки, с които обаче е наясно само нейната лична счетоводителка, която от години се грижи за финансите ѝ. Из естрадната гилдия шушукат, че ставало въпрос за 12 милиона лева спестени пари. Неслучайно Вечната Амбър е недолюбвана от своите колеги, които разчитат единствено на мизерна пенсия. Мнозина от тях през 2019 г. негодуваха, че държавата най-сетне ѝ даде пожизнена пенсия за заслуги в размер на 700 лева, и споделиха, че има много повече нуждаещи се от подкрепа творци, а не Лили, която е подсигурила и роднините си до девето коляно.
 

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 298
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това