Лудогорец срещу "Левски" в дерби с голям залог

ЧАС ПИК

Лудогорец срещу "Левски" в дерби с голям залог

10627
на 08.03.2015
Лудогорец срещу Левски в дерби с голям залог
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес в 15:30 часа в Разград отборите на Лудогорец и Левски се изправят един срещу друг в дерби с огромен залог и за двата тима. Домакините продължават преследването с ЦСКА в битката за титлата и вчера получиха истински подарък от страна на Берое, който победи "червените" на "Армията" (1:0) и даде шанс на "орлите" днес да се изравнят с "армейците" по точки при евентуална победа.

препоръчано

В същото време обаче Левски си има свои цели, които преследва и със сигурност не идва като обречен за този мач. "Сините" нямат право на грешки, ако искат да останат в първата шестица и затова също излизат само за победа.

Лудогорец определено показва колебания след зимната пауза в първенството. Разградчани първо загубиха от Берое (1:2) за Купата на България, макар това да не се оказа фатално след успеха в реванша. След това обаче те паднаха и от Литекс (0:1) в първенството и направиха равенство (0:0) с "оранжевите" за купата. Това показва, че при "зелените" има някакъв спад и те ще трябва сериозно да вдигнат нивото в представянето си, ако искат да спечелят днешната среща. В същото време Левски демонстрира признаци на съживяване.

След кошмарния есенен сезон, сега тимът от "Герена" изглежда възроден и записа две убедителни победи над Хасково с 3:0 и 8:0, първо за първенството, а след това и за Купата на България. В третата среща между двата тима обаче "сините" леко подцениха съперника и завършиха 1:1. Малко е трудно да се каже колко реална е промяната в играта на тима след идването на Стойчо Стоев, имайки предвид, че Левски е играл единствено с последния в класирането в "А" група.

Сега за тима предстои далеч по-трудно препятствие, което ще покаже реалното състояние на отбора. Левски бе един от трите трите отбора заедно с Хасково и Литекс, които успяха да победят Лудогорец през този сезон до момента. През първия полусезон "сините" стигнаха до драматичен успех с 3:2 на "Герена" и сега ще се надяват да повторят това и в Разград. Допълнителна интрига крие и фактът, че сега начело на "сините" е Стойчо Стоев, който преди това бе изгонен от Лудогорец, въпреки че донесе куп успехи на "орлите". Макар да не го показва открито, наставникът със сигурност ще има желание за мъст и доказване пред бившия си клуб. В състава на домакините големият проблем е контузията на плеймейкъра Марселиньо. Бразилецът все още не е напълно възстановен от сблъсъка с Петрус Бумал в мача с Литекс и до последно ще бъде под въпрос за днешната среща. Иначе треньорът Георги Дерменджиев ще заложи на най-доброто, с което разполага.

Така на вратата ще стартира Владислав Стоянов, а четворката в защита ще бъде Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт и Йордан Минев. Пред тях дефанзивни халфове ще играят Светослав Дяков и Ешпиньо. Вандерсон ще заеме мястото на Марселиньо, а по крилата ще стартират Върджил Мисиджан и Михаил Александров. На върха на атаката пък отново ще започне Роман Безяк. Левски пък е без контузените Георги Сърмов и Луис Педро.

"Сините" най-вероятно ще започнат мача с Пламен Илиев на вратата, Веселин Минев, Емил Нину, Борислав Стойчев и Роман Прохазка в защита. Пред тях ще действат Владимир Гаджев и Стефан Велев. По крилата ще оперират Мигел Бедоя и Лиман Абди. Антонио Аниете ще играе зад нападателя, а атаката ще води Валери Домовчийски.


sportal.bg

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК