Лъжата, че Слави Трифонов е написал нов пост във Фейсбук

ТОП НОВИНАТА

Лъжата, че Слави Трифонов е написал нов пост във Фейсбук

195887
на 11.05.2021
Лъжата, че Слави Трифонов е написал нов пост във Фейсбук

Слави Трифонов написал нов пост във фейсбука си – разсъждения по тема колко ще струват изборите и как Борисов лъже.

препоръчано

Това прочетох в медиите.

Тук има една фундаментална неточност. Слави Трифонов не е написал никакъв пост във фейсбук, нито някога е писал каквото и да е. Пишат му ги сценаристите – Сиромахов, Тошко, Филип Станев.

Винаги е било така, свидетелствам от първо лице. Просто авторите се сменят.

В край на 90-те работех в „Труд“ и често ми възлагаха интервюта с този човек. Практиката бе една и съща – задаваме въпроси, отговарят Любо Дилов или Росен Петров, подписваме накрая Слави Трифонов.

Трифонов е напълно безсловесен, неграмотен. С подарена диплома за висше, връчена за пиар по телевизията. Няма как да съчини цял статус от 50 реда с ясна мисъл и без правописни грешки. Технически е невъзможно.

Той няма и свои мисли, тези, идеи. Свикнал е да чете чуждите от аутокю. Декламатор от читалищен калибър. Нима някой вярва сериозно, че сега е седнал да изчислява колко струват изборите, в кои сметки е сбъркал Борисов, че и да изведе данните в конкретна формула, да обобщи, да синтезира…

Още по-смешно е, когато в постовете на „Трифонов“ се промъкнат заемки или цитати от известни политици, писатели, философи. Целта е да "паднем": брей, колко е начетен, какъв ерудит, как свободно се разхожда из историята и литературата.

Разхожда се – вятър! Не знам дали Борисов е чел една книга – „Винету“, но Трифонов и „Винету“ не е чел.

Не знам дали Борисов знае английски, но Трифонов не само английски, и български не знае.

Така че, колеги от медиите, бъдете по-честни към уважаемата публика. Не казвайте „Слави Трифонов написа пост“, казвайте „на Слави Трифонов пак му написаха пост“.

Както му създадоха партия, както му купиха или дадоха назаем избиратели, както го разболяха точно в деня на изборите, както му наредиха да върне мандата.

Слави Трифонов е посредствен изпълнител, резоньор и актьор. Режисьорите и сценаристите на неговото шоу са други. И другаде. Най-често в Сараите.

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 155
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това