"Лято"-то на Георги Лечев грее в арт галерия Vejdi (СНИМКИ)

КУЛТУРА

"Лято"-то на Георги Лечев грее в арт галерия Vejdi (СНИМКИ)

8888
преди 4 часа
Лято-то на Георги Лечев грее в арт галерия Vejdi (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Арт галерия Vejdi открива в 18 часа на 15 октомври 2024 г. /вторник/  изложбата „Лято“ на големия български художник Георги Лечев.

препоръчано

В модерното вип арт пространство на ул. „Симеоновско шосе“ 97 к в София ще бъдат показани 16 знакови живописни творби на известния автор, подбрани специално за арт галерия Vejdi.

„За Георги Лечев лятото отмина, но остана онова вечно чувство за синьото, което носи в душата си през целия си наситен с творчество и с талант живот - понякога е синьото море и синьото небе.

Георги Лечев е художник, за когото темите са навсякъде около него, на масата му, във вазите му, в погледа му към брега и лодките - онези прекрасни бели пейзажи, излъчващи нежност и тишина. Той е изключителен приятел и великолепен художник. Артист сто процента!” Това каза преди подреждането на експозицията Вежди Рашидов.

Георги Лечев е роден на 30 октомври 1949 година във Варна. Завършва графика във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий“. Той е един от най-ярките представители на съвременната българска живопис, има повече от сто изложби у нас, в Европа и по света, носител е на престижни награди и отличия. Живее и работи във Варна.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО) Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО)
ново
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК