Майсторският клас на Райна Кабаиванска с галаконцерт в София

КУЛТУРА

Майсторският клас на Райна Кабаиванска с галаконцерт в София

10920
преди 5 часа
Майсторският клас на Райна Кабаиванска с галаконцерт в София
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заключителният галаконцерт на 24-ия международен майсторски клас на Райна Кабаиванска ще се състои тази вечер в Голямата зала на Софийската опера и балет.

препоръчано

Тази година оперната прима избра 14 млади оперни певци от пет държави - България, Грузия, Италия, Румъния и Южна Корея.

На заключителния концерт тази вечер на лауреатите, показали особено високи постижения по време на майсторския клас и самия галаконцерт, ще бъдат присъдени стипендии от фонд "Райна Кабаиванска" за обучение в Италия.

Изявени участници в класа ще получат и възможност за участия в спектакли на Софийската опера и балет, концерти на Софийската филхармония и други изяви.

От създаването си през 2002-ра година до сега фонд "Райна Кабаиванска" е присъдил повече от 100 стипендии на млади оперни певци от петте континента, предаде БНР.

Час преди началото на концерта, който е от 19 часа, във фоайето на Софийската опера ще бъде открита фотоизложба "Моите будители", посветена на Райна Кабаиванска, която през декември ще навърши 90.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК