Вход
София
Времето в София -1 o C

Мараджиев закова Хекимян и "разследването" на Би Ти Ви на стената на срама: Морален човек съм, затова подадох оставка от ГЕРБ

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 20
Починали: 8
Заразени: 412

Мараджиев закова Хекимян и "разследването" на Би Ти Ви на стената на срама: Морален човек съм, затова подадох оставка от ГЕРБ

на 19.02.2020
438316
0
Мараджиев закова Хекимян и "разследването" на Би Ти Ви на стената на срама: Морален човек съм, затова подадох оставка от ГЕРБ
Автор: ПИК
19.02.2020
0
438316

Скандалът, завихрен от "разследването" на Би Ти Ви за кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев, принуди градоначалникът сам да изчисти името си, излизайки лице в лице срещу подкования водещ Антон Хекимян. 

Съдът решава до седмица за кмета на Септември

Съдът решава до седмица за кмета на Септември

До седмица Пазарджишкият административен съд ще решава...

на 09.01.2020

"Първо искам да кажа кой е Георги Мараджиев. Георги Мараджиев е човекът, който се занимава с бизнес от 1990 г. Първата ми фирма съм създал тогава, а не през 2015 г., когато ставам кмет. През 1990 г. съм бил на 24 години. С това искам да кажа на хората, които не ме познават, че малко са хората, които са започнали бизнес тогава и са го продължили досега. През 1992 г. баща му на Георги Мараджиев залага собствения си имот и къща и тегли 100 000 лева при 50% лихва. Тези, които ме познаят, знаят - 30 години семеен труд, не за ден, не за два", посочи областният координатор на ГЕРБ в Пловдив в оставка.

Той обясни, че преди да стане кмет, е имал фабрика за производство на полиетилен и полиетиленови изделия. "Това е единствената фабрика в България, специализирана в производството на стреч фолио. През 2015 г., когато станах кмет на община Стамболийски, аз прехвърлих фирмата и производствената дейност на сина си", отбеляза той. 

Мараджиев обясни и каква е ситуацията със "сигналите" подадени срещу него.

"С господин Марин Николов, журналиста от Би Ти Ви, проведох три разговора. Попитах го - има ли възможност той да си провери източниците - хората, които му подават сигналите, да ги провери като личности - тези източници достоверни ли са, каква е тяхната дейност на община Стамболийски и тогава да започне разследване на базата на сигурни източници", посочи той. 

"Единият източник от партия МИР е осъден на 2 години условни с 4 години изпитателен срок за кражба на евросредства. Той не е само за това осъден. Той има лични причини да говори така срещу мен. През 2015 г. назначих съпругата му за юристконсулт в общината, но я уволних поради некадърност. За мен това са фалшиив сигнали. Абсолютно", категоричен беше кметът.

"Вторият човек, който е подал сигнал срещу мен, който се титулува, че е бизнесмен в областта на туризма. Той е на 57 години, все още живее при майка си и майка му го издържа. Той дължи данъци на община Стамболийски за над 10 000 лева", подочи още Мараджиев. 

Хекимян го атакува, като го попита дали не е опитал да се измъкне от данъчна отговорност чрез продаване и купуване на имоти на името на сина.

Мараджиев заяви, че е встъпил в длъжност като кмет със 660 000 лева - тези средства са от неговия семеен бизнес. Мараджиев показа документи от 2013 г., от които се вижда как са разпределени тези дивиденти между него, сина и съпругата му. Пред 2015 г., когато той става кмет, във фирмата остават само сина му и съпругата му. 

"Георги Мараджиев не е милионер, но има бизнес за милиони", посочи той.

Кметът на Стамболийски заяви, че е бил постоянен обект на проверки от Сметната палата. "Абсолютно и стотинка не дължа на абсолютно никой. Когато правиш бизнес години наред, има хора, които могат да те оплюят и да ти завиждат. Думата "бизнесмен" започна да става мръсна дума. И когато в България постигнеш американската мечта... Аз съм богат със семейството си, със съпругата си, с внучката си", подчерта той.

Запитан защо е подал оставка като областен координатор на ГЕРБ, той отговори: "В партия ГЕРБ всички сме морални хора - от ръководителя до редовия член. Дори при най-малките съмнения бих подал оставка, защото баща ми е учил да бъда морален човек".

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 33945
архив

Когато Иванчо видя, че крадат колата на съседа, не се поколеба дори секунда, изтича на улицата и паркира на свободното място.

няма нови новини
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
сега
4198
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутати се тестват за коронавирус и във ВМА (СНИМКИ)
x
АСТРОЛОГИЯ: Отдайте се на семейството и близките хора, не правете секс
x