Марешки с поредна канонада срещу Румен Радев: Това е един пропаднал мандат, няма да позволя да ми тропа по масата! Кажете едно нещо, което той е направил?

Акценти

Марешки с поредна канонада срещу Румен Радев: Това е един пропаднал мандат, няма да позволя да ми тропа по масата! Кажете едно нещо, което той е направил?

118346
на 14.01.2021
Марешки с поредна канонада срещу Румен Радев: Това е един пропаднал мандат, няма да позволя да ми тропа по масата! Кажете едно нещо, което той е направил?
Автор:   ПИК

"Не говоря безмислени неща, за мен това е един пропаднал мандат. От миналата година питам всички журналисти да ми кажат едно положително нещо, което той е направил. За мен беше интересно, навсякъде има мълчание. Направих едно изречение, не знам той защо се обиди", заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки за скандала с Румен Радев на "Дондуков" 2.
Варненския безнесмен цитира и Борислав Цеков, който беше правен съветник на Радев и ясно казва, че президетът е прибързал с датата, както и, че консултациите са закъснели.

препоръчано

"Радев ми обясни, че неговите правомощия за изтичане на указа на датата изтичат на 26 януари. Президентът първо иска ранна дата, после късна дата, въпрсът е кой му натиска копчето. Когато казах, че искаме по-късна дата и настоявах да е май месец, ситуацията в държавата беше съвсем друга. Взеха се мерки, виждаме че дават резултат. Здравните власти казват, че са готови за 28-и март, общинските власти са готови, ЦИК са готови и аз вярвам на иституциите", заяви Веселин Марешки и подчерта, че е най-добре да се правят избори, когато ситуацията е спокойна, за да има широко гласуване.

"Нивото на разговора падна много при президента. Имаше един кмет във Варна, който също се държеше като интелектуалец и му падна маската. Радев взе да тропа по масата и казах, че няма какво повече да говорим и ще бъде изгонен с камъни, както онзи кмет от Варна. Той е свикнал някой да прави нещо, когато е взел нещо. Аз го питах какво е взел, за да се противопостави и да не угоди на партиите, които е взел под крилото си", заяви Марешки пред Нова телевизия.

Лидерът на "Воля" подчерта, че според всички те са малка партия, но са спокойни за изборите и са готови независимо от датата, защото за разлика от другите те имат ясна програма и идеи за бъдещето.

На въпрос дали са загубили от тяхната опозиционна партия, Марешки заяви, че единствената парламентарна и извънпарламентарна партия. "Не съжалявам, че съм подписал Конституцията, защото е в интерес на българските граждани. Дадохме възможност да се проведе дебата, без да съм навредил. Не прочетох и визията на БСП и няма смисъл да я чета", допълни още Марешки.

Лидерът на "Воля" прочете и едно от стотиците съобщения, които е получил във фейсбук за това, че е казал истината на Радев в очите. "Ние сме от малкото, които могат в края на един мандат да излязат и да гледат хората в очите, без да се притеснявам, че съм участвал в някакви сделки", допълни Марешки, като подчерта, че не ги критикуват за това, че подкрепят управляващите, защото има стабилност. "Аз ли съм виновен, че Радев си изкарва мандата", запита още лидерът на "Воля".

Той повтори основните си точки по които ще работи, държавните бензиностанции и безплатни лекарства за пенсионери и деца.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това