Мартин Стоев: Националният ни тим трябва да се води от българин

Волейбол

Мартин Стоев: Националният ни тим трябва да се води от българин

43143
на 02.08.2020
Мартин Стоев: Националният ни тим трябва да се води от българин
Автор:   ПИК

Едно от най-големите имена в българския волейбол в близкото минало отново печели медали, но като национален селекционер на младежкия отбор на България до 18 години. Пред Нова телевизия Мартин Стоев коментира актуалното състояние на волейбола у нас.

препоръчано

"Успехите в спорта остават и са хубаво нещо. Тези спомени остават за цял живот. Хубавото е, че хората ги помнят. Близо 11-12 години до сега нямаме наистина успехи във волейбола. Може би имаше един лъч на олимпиадата в Лондон. С останалите неща няма с какво да се похвалим. Надявам се този период да отмине по най-бързия начин и да се върнем там, където ни е мястото", заяви Стоев.

Той заяви, че успехът се кове със стратегия, с инвестиция в младите талантливи играчи.

Мартин Стоев коментира и рокадата във волейболната федерация с настоящ лидер Любо Ганев: "Любо влиза с много големи амбиции, желание и воля за работа. Надявам се да успее, защото само това няма да стигне. Федерацията има нужда от средства, които не стигат. Според мен, за да успеят Любо и неговият щаб, е да намерят пари. Но с тоя коронавирус по-трудно става финансирането".

Мартин Стоев бе категоричен, че националният ни тим трябва да се води от българин. "Така е и при италианците, при сърбите. Но федерацията така си е преценила, така си решава. Аз все още си мисля, че един чужденец, колкото и голям професионалист да е, той не чувства каквото чувства един българин, когато тренира националния отбор на България".

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 313
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това