Масово сменят хора в секционните комисии в Благоевградска област

Региони

Масово сменят хора в секционните комисии в Благоевградска област

13030
преди 5 часа
Масово сменят хора в секционните комисии в Благоевградска област
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Масови смени в секционните комисии в Благоевградска област може да компрометират процедурата по предаване на изборните материали, предупредиха от Районната избирателна комисия.

препоръчано

Точно в 10:00 часа започна предаването на изборните книжа в община Благоевград, като администрацията е била готова с разпределението им още вчера. Служителите им обаче се изправили пред огромен проблем, признава секретарят на общината Десислава Витанова.

"Тоталният хаос и незнание на хората, че са част от секция, на какво позиция са в съответната секция, ние реално не можем да съберем хората да дойдат, да си получат материалите", обясни тя пред БНР.

Смените в състава на секционните комисии във всички общини на област Благоевград продължава и в момента, което създава истински хаос, каза председателят на Районната избирателна комисия Мартин Бусаров.

"В петък се подава лице, което трябва да е председател. Ние го назначаваме в събота. То се заменя с друго лице, което се заменя днес сутринта. Имаме имейли в 4,30 сутринта, ето пример, в община Разлог имаме 9 или 10 председатели и зам.-председатели, които са сменени снощи 19:30 ч. Ние не знаем на кого всъщност предаваме книжа и материали", описа ситуацията Бусаров.

"Ако не бъдат предадени документи, няма да бъде запечатана секция, и, съответно, няма как да почне изборния ден", поясни председателят на РИК - Благоевград.

"На ръба сме да преминем една тънка червена линия в организацията на изборите, от което няма да има връщане назад. Партиите проявиха, според мене, крайна небрежност и некоректно отношение към изборния процес", предупреди Бусаров. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК