МВФ в тревога: Световната икономика е в опасност

Азия

МВФ в тревога: Световната икономика е в опасност

11795
преди 5 часа
МВФ в тревога: Световната икономика е в опасност
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви по време на пресконференция, че търговията вече не е "мощен двигател на икономическия растеж".

препоръчано

"Ние живеем в по-фрагментирана глобална икономика. Междувременно публичният дълг е на път да надхвърли 100 трилиона долара тази година, най-високо ниво за всички времена и еквивалентно на 93% от глобалния брутен вътрешен продукт", каза още тя, добавяйки, че световната икономика е в опасност "да затъне на пътя на нисък растеж и висок дълг".

Според нея глобалната икономика се е държала забележително добре, но глобалният растеж е анемичен, като се очаква меко приземяване за по-голямата част на света, съобщи БНР.

Относно провежданата в света парична политика Кристалина Георгиева посочи, че трябва да се гарантира, че инфлацията ще се върне навсякъде към целевите нива и не би навредила на пазара на труда.

"От основна важност е държавите да следват реформи за намаляване на бюрокрацията и за подобряване на държавното управление", каза още шефът на МВФ.

Управляващият директор на МФВ също така предупреди, че годишният икономически растеж на Китай може да падне до много под 4%, ако страната не извърши реформи за повишаване на вътрешното потребление.

Основна пречка за подобряване на доверието на китайските потребители е депресираният имотен сектор и трябва да се предприемат действия за справяне с това, каза Георгиева по време на годишните срещи на МВФ и Световната банка във Вашингтон.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК