Вход
София
Времето в София 14 o C

МЕГА ПРОЕКТ: Строят нови пречиствателни станции в Карнобат и Свети Влас за половин милиард лева

МЕГА ПРОЕКТ: Строят нови пречиствателни станции в Карнобат и Свети Влас за половин милиард лева

на 18.04.2019
7316
5
МЕГА ПРОЕКТ: Строят нови пречиствателни станции в Карнобат и Свети Влас за половин милиард лева
Автор: ПИК
18.04.2019
5
7316

Мащабен проект на ВиК-Бургас ще се реализира в областта. Стойността му е близо 507 млн. лв., а финансирането е от ОП "Околна среда 2014-2020“. Предвижда се реконструкция на четири съществуващи пречиствателни станции за отпадъчни води в агломерациите Бургас, Лозенец, Обзор и Царево и изграждане на две нови - в Карнобат и Свети Влас.

Министерството на туризма: Почти цялото Черноморие е с пречиствателни станции

Министерството на туризма: Почти цялото Черноморие е с пречиствателни станции

 Почти всички селища по Българското Черноморие вече...

на 24.02.2017

Проектът на ВиК Бургас включва тринадесет агломерации над 10 000 жители - Айтос; Бургас - Долно Езерово - Лозово - Крайморие - Меден Рудник; Карнобат; Китен; Лозенец; Обзор; Несебър - Слънчев бряг - Равда - Кошарица - Свети Влас - Елените - Ахелой; Поморие; Приморско; Сарафово; Созопол; Черноморец; Царево.

За да се намалят загубите на вода, в него са включени реконструкция на около 100 км външни водопроводи, на разпределителна водопроводна мрежа в населените места и на съоръжения по нея. Предложението включва също реконструкция и доизграждане 140 км канализационна мрежа и съоръжения по канализационните мрежи на населените места.

112 млн. лв. се инвестират в пътната инфраструктура в Бургаска област, съобщи още регионалният заместник-министър Николай Нанков.

С 90 млн. лв. от националния бюджет се изграждат и ремонтират пътища с дължина 61 километра, а с осигурените от европейските фондове 22 млн. лв. се рехабилитират отсечки с дължина 45 километра. До края на май ще бъде издадено разрешението за строеж за обхода на Поморие, който е последният етап от проекта за разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг.

В изграждането на трасето ще бъдат вложени 20 млн. лв. от националния бюджет. Строителните работи ще засегнат само около 5% от съществуващия път и няма да затруднят трафика през летния сезон, коментира Николай Нанков. Има разширен идеен проект и през тази година ще стартира процедурата за инженеринг, за да се осигури връзка чрез северен обход на Бургас от магистрала "Тракия“ до Слънчев бряг. Участъкът ще бъде с магистрални габарити, тъй като е предвидено и изграждане на локални платна.

През следващата седмица ще започне ремонтът на трасето от изхода на Бургас в посока кв. Ветрен и магистрала "Тракия“. За да не се затруднява трафикът, той ще приключи преди началото на летния сезон. Регионалният заместник-министър обърна внимание, че ако бъдат приети внесените от народни представители предложения за промени в Закона за държавната собственост, ще се ускорят значително процедурите по отчуждаване на имоти, без да се засяга финансовият интерес на собствениците на засегнатите имоти.

С други 22,2 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж“ предстои да бъдат рехабилитирани общо 33,5 км от третокласния път Айтос-Провадия. В момента тече процедурата за избор на изпълнители за двата участъка, на които е разделена отсечката.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 30758
архив

Най-трудни за ухажване са веганките. Просто никога не знаеш букетът, който й подаряваш, ще го яде ли, няма ли да го яде.

няма нови новини
Днес: 246
hot
най-четени новини в момента
сега
3004
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Комисията по енергетика прие идеята за държавните бензиностанции (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ЕКРАНЪТ СРЕЩУ ХАРТИЯТА: Ето кой е победител в обучението на децата
x