Медицинският хеликоптер помогна на пациент в тежко състояние

Здраве

Медицинският хеликоптер помогна на пациент в тежко състояние

16174
на 22.06.2024
Медицинският хеликоптер помогна на пациент в тежко състояние
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Дежурният авиомедицински отряд се е отзовал на сигнал за 64-годишен пациент в тежко състояние, съобщиха на страницата си от Центъра във Фейсбук.

препоръчано

Хеликоптерът, пилотиран от капитаните Васил Вълков и Велин Андреев, е излетял за Кюстендил в 14:21 часа Междувременно пациентът е бил транспортиран от болницата до мястото на кацане. В 14:45 часа въздушният медицински екип е пристигнал и е поел грижите за мъжа. 

Само след час въздушната линейка е кацнала на болничното вертолетно летище на УМБАЛ “Света Екатерина“. От там пациентът е поет от екип на ЦСМП-София и е откаран с линейка до УМБАЛСМ “Пирогов“.

Сигналът към Центъра за спешна медицинска помощ по  въздуха (ЦСМПВ) е бил подаден към Координационната централа на ЦСМПВ. Реагирали са д-р Тина Димитрова-Иванова и медицинска сестра Надежда Костова.

Това е четвъртата успешна ХЕМС мисия и трета от типа hospital to hospital, припомнят от ЦСМПВ. На 20 юни от Министерството на здравеопазването съобщиха, екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха е изпълни първична мисия – транспортиране на пациент от мястото на инцидента до хеликоптерна площадка на лечебно заведение.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК