Месар разкри как да почистите пилето от антибиотиците и хормоните

Бомба

Месар разкри как да почистите пилето от антибиотиците и хормоните

14655
на 25.01.2023
Месар разкри как да почистите пилето от антибиотиците и хормоните
Автор:   ПИК

Едно време пилето попадаше на масата директно от двора на баба. Днес, супермаркетите са пълни с пилешко месо. И всички знаем, че производителите не винаги се конкурират честно помежду си. 
Пълнят пилетата с хормони и антибиотици. А антибиотиците могат да бъдат в пилето за повече от една седмица.

препоръчано

Как да се застраховаме и да вземем някои предпазни мерки? Средствата, с които можете да почистите антибиотиците от пилето се намират в кухнята ви. 

Ето как да се отървете от вредните токсини.

Метод първи

Ако приготвяте пиле от магазина, по-добре е да не използвате бульона. В него няма нищо полезно. В процеса на готвене всички токсини се измиват от месото и попадат директно в бульона. За пилешка супа използвайте домашно пиле.

Метод втори

Ако решите да приготвите печено пиле, изчистете вътрешните му органи. Защото там се натрупват токсините. Също така, препоръчително е да отстраните кожата.

Метод трети

Накиснете пилето в разтвор. За целта ви е необходим 1 литър чиста вода и няколко супени лъжици сол. Също така, към разтвора е добре да добавите сок от 1/4 лимон. Оставете пилето в разтвора в продължение на 2 часа. Излейте разтвора. Направете нов и накиснете пилето отново за час или два. 

Може да накисвате месото и в минерална вода. Така че, не само ще го почистите от вредните токсини, но и ще стане по-меко.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК