Министър Ананиев и Ахладова откриха кампанията в Перник (СНИМКИ)

Политика

Министър Ананиев и Ахладова откриха кампанията в Перник (СНИМКИ)

5078
на 07.03.2021
Министър Ананиев и Ахладова откриха кампанията в Перник (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ – СДС  присъстваха днес на Архиерейска света Литургия,  оглавявана от Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, по случай празника на манастира „Св. Четиридесет мъченици“ в село Лева река, община Трън.

препоръчано

Свещи за здраве и успех в храма запалиха водачът на листата министър Кирил Ананиев, министърът на правосъдието Десислава Ахладова, която заема второто място в листата и кандидатите за народни представители Светослав Кирилов, инж. Емил Костадинов, Александър Александров, д-р Александър Александров, Стефан Маринов и Христина Георгиева.

На духовния празник беше направен и тържествен водосвет за рехабилитиране на асфалтовия път от разклона на главното шосе до манастира. Стойността на проекта е 290 000 лв. От тях  200 хил. лв. се осигуряват по Програмата за развитие на селските райони.

В края на миналата година правителството отпусна на Община Трън 150 000 лв. С тях ще се направи основен ремонт на водопроводната мрежа и ще се ремонтира каптажът в село Лева река за 60 000 лв. Включени са и  90 000 лв за ремонт на част от пътна мрежа на селото към участъка на манастира.

"Държавата ще продължи да подкрепя тази политика. През месец февруари  правителството отпусна  още 2 200 000 л.в на община Трън за довеждащ водопровод и 1 790 000 за ремонт и изграждане на подпорни стени на моста в кв. „Мурговица“,който пострада при обилните снеговалежи в началото на годината, припомни министър Ананиев и заедно с кмета на Трън Цветислава Цветкова посети обектите.

Кандидатите за народни представители разгледаха възстановената  сградата на Леворечкия манастир, която  е съградена като точно копие на напълно разрушените преди години манастирски конаци.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба (НА ЖИВО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това