Мирът в Украйна все по-бързо се отдалечава

Акценти

Мирът в Украйна все по-бързо се отдалечава

176929
преди 5 часа
Мирът в Украйна все по-бързо се отдалечава

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

И каква стана тя? Не били компютри, а компоти. До втръсване евроатлантическата пропаганда ни набива в ушите години наред, че Зеленски иска мир. А сега той тръгна като цветарка да обикаля света и да моли съюзниците да склонят Русия да спре войната, ама при евроатлатнически украински условия. И както обяви, че не по-късно от 2025 г. оръжията трябва да спрат да гърмят, защото ситуацията на бойното поле го изисква, така след среща с Макрон изведнъж се отметна. Не говорил бил за прекратяване на огъня, това било руска дезинформация.

препоръчано

Това поведение на политик е пример за неуравновесеност и страх. Държание на човек, уплашен да не изгуби властта си и благосклонността на началниците си. Русия настъпва все по-решително в Украйна. А Байдън открито показва, че няма особено желание да разговоря със Зеленски. 

Пет неща иска Зеленски от съюзниците. Основното е приемането на Украйна в НАТО. На този етап това искане изглежда нереалистично, въпреки плакатните обещания, идващи от различни западни лидери. Основните мотори на НАТО - САЩ и Германия, открито демонстрират скептицизма си. Което прави Украйна все по-отдолечена от Алианса. 

Също толкова нереализируемо е и другото украинско искане - Полша и Румъния, като близки до фронтовите линии, да се наемат да свалят руски дронове. Колкото и да войнолюбстват, съюзниците не искат да влизат в пряк контакт с Русия и ясно го показват. 

Без разрешение остава и искането на Киев да удря със западни оръжия цели навътре в Русия. Въпреки подкрепата на новия шеф на НАТО Марк Рюте, съюзниците остават скептични, че едно развързване на ръцете на украинците може да предизвика ядрен удар от Русия. САЩ, Великобритания, Франция и Италия са доставили на Киев ограничени количества крилати ракети за далечни разстояния, но не разрешават те да бъдат използвани в Русия.

Шансове за успех засега има само петото искане на киевския режим. А то е за западни инвестиции в местната оръжейна индустрия. Литва, Канада и Дания дори вече правят поръчки на украински компании. 

И докато Зеленски обикаля отчаяно съюзниците по света да се моли, се потвърди за пореден път, че Западът не иска мир. Но не знае какво да прави при увеличаващия се превес на Русия във войната. А украинският президент пък иска само едно - да си спаси кожата. 

В същото време украинската Рада прие законопроект, който позволява на чужденци и лица без украинско гражданство да служат във Въоръжените сили по договор на офицерски длъжности. Това означава, че Киев отваря вратите си за западните военни вече официално да могат да ръководят армията му. Вместо да анализират реалностите на фронта и да търсят начини за постигане на мир, политиците на Запада ще влизат през задния двор, за да разпалват войната.  

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за последния работен ден от седмицата - Близнаците стават жертва на интриги, успехът намига на Раците
ПИК TV x
ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО) ПИК TV! МВР изнесе последни данни от подготовката на изборите и пресичането на купения вот. Министър Илков отговори на Иван Демерджиев (ВИДЕО)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК