Мислят за зони без стари коли и в Пловдив

Региони

Мислят за зони без стари коли и в Пловдив

8574
на 11.12.2023
Мислят за зони без стари коли и в Пловдив
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пловдив може да се опита да последва примера на София и да забрани старите коли в центъра, но това е възможно да се случи най-рано след Нова година. В момента Общината има методика за определяне на чисти зелени зони, която беше приета с решение на местния парламент още преди една година

препоръчано

Тя обаче си остава на хартия и не се прилага, защото няма наредба, с която да се въведат ограничения за трошките, каквато действа в София. 

“Темата е много важна и по нея ще се работи след 1 януари,  за да не се допускат грешки и да се вземат предвид всички аспекти на проблема. Затова ще обсъждаме мерките заедно с колегите, включително със заместник-кмета по транспорта и ОП “Организация и контрол на транспорта”, обяснява пред “Марица” заместник-кметът по екологията и здравеопазването Иван Стоянов. 

Пловдивската власт не иска да предприема прибързани действия, за да не се стига до проблемите, пред които се е озовала Столичната община. 

Според Иван Стоянов изискването за екологичност трябва да се въведе не само за лични автомобили, но и за целия градски транспорт, а също така и за обслужващите коли на различните ведомства. Това касае и техниката на общинските предприятия, сред които са “Чистота” и “Градини и паркове”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК