ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Любо Нейков освен с изключителен талант е известен и с кулинарните си умения. Актьорът и продуцент на "Комиците" знае на изуст десетки рецепти.
Комикът често импровизира в кухнята и изменя ястията по свой вкус. Както сторил и с традиционната рецепта за запечени зелеви сарми.
"Това са постни сарми, но изобщо не им се разбира, че са без месо. Запържваме една глава лук. След това се прибавят малко подправки - червен пипер, много малко къри, много малко куркума, и начукани на едро орехи. Прибавя се една-две лъжици лютеница, чаша доматен сос и половин чаша ориз. След това се слага малко вода и малко нарязан магданоз. Прибавя се сол на вкус, още малко пипер. И това нещо се бърка, докато оризът поеме цялата влага на сместа", споделя своята рецепта Нейков, цитиран от ежедневник.
След като сместта е готова и поизстине, се слага в зелевите листа. Те се завиват и слагат в тенджера. Прибавя се допълнително зехтин, а и малко вода. Отгоре Нейков поставя чиния за притискане. "Вари се не повече от половин час. След това се вадят и внимателно се поставят в тавичка и се запичат леко. Става още по-вкусно, ако се прибави и половин консерва царевица", издава тайните си комикът.