Млякото, яйцата и олиото в България са най-скъпи

Животът днес

Млякото, яйцата и олиото в България са най-скъпи

5891
преди 4 часа
Млякото, яйцата и олиото в България са най-скъпи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Цените на редица основни храни в България са едни от най-високите сред страните от ЕС, показват данни на КНСБ. Например яйцата, олиото и прясното мляко у нас са най-скъпи от страните, които са изследвани от КНСБ. В България 10 яйца струват средно 2,97 евро. Най-близо до нас са Хърватия с 2,95 евро и Румъния с 2,72 евро за 10 яйца. Но във Франция, където заплатите са много по-високи, 10 яйца струват само 1,65 евро.

препоръчано

При олиото разликите между цените у нас и другите страни от ЕС са още по-големи. У нас средната цена на литър олио е 2,08 евро, показват данните на КНСБ. Същевременно продават олиото в Нидерландия за 1,56 евро, а в Германия за 1,59 евро. При прясното мляко същи има огромни разлики между цените у нас и в другите страни от ЕС. В България литър прясно мляко от 3% струва средно 1,75 евро, докато в Германия е 1,59 евро, във Франция е 1,31 евро, а в Испания е едва 1,07 евро.

Всичко това става при положение, че заплатите в България са най-ниски, което означава, че и разходите на фирмите за транспорт, за персонал, за строителство на магазините и т. н. са най-ниски.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК