МОР: Броят на починалите от коронавируса в Европа надхвърли 400 хил. души

Европа

МОР: Броят на починалите от коронавируса в Европа надхвърли 400 хил. души

7796
на 28.11.2020
МОР: Броят на починалите от коронавируса в Европа надхвърли 400 хил. души
Автор:   ПИК

Броят на починалите от коронавируса в Европа надхвърли 400 000 - вторият най-тежко засегнат регион в света. Въпреки това части от континента започнаха да отварят отново магазините за наближаващите коледни празници, съобщи „Франс Прес”, цитирана от „Фокус”.

препоръчано

Повечето държави се надяват да облекчат своите ограничителни мерки за Коледа и Нова година, като позволят почивка, преди да се подготвят за една последна вълна от ограничения, докато не се появят обещаващите ваксини

Великобритания има 57 551 смъртни случая от Covid-19 , следвана от Италия с 53 677, Франция с 51 914 и Испания с 44 668.

Белгия ще позволи на магазините да отворят на 1 декември, но ще запази останалите ограничения, вероятно до средата на януари. Ходът отразява подобно облекчаване в Германия, Люксембург и Холандия.

Ирландия също обяви постепенно облекчаване на ограниченията, за да позволи на някои бизнеси да заработят отново и семействата да се съберат преди Коледа.

 

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това