МРЕЖАТА СЪСИПА КОКОРЧО: Асен в таксито след снощната излагация по "Панорама" (ВИДЕО)

Епицентър

МРЕЖАТА СЪСИПА КОКОРЧО: Асен в таксито след снощната излагация по "Панорама" (ВИДЕО)

233007
на 14.05.2022
МРЕЖАТА СЪСИПА КОКОРЧО: Асен в таксито след снощната излагация по Панорама (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Както винаги - социалните мрежи реагираха светкавично след поредната излагация на "втория човек" в кабинета "Петков" - финансовия министър Асен Василев, познат сред народа най-вече като Кокорчо. Снощи по време на емоционалния дебат по "Панорама" между Василев и зам.-председателя на енергийната комисия в НС и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев лъсна цялата неподготвеност на наперения възпитаник на Харвард. И тъй като доводите на Добрев бяха неоспорими, Кокорчо си изпусна нервите и заяви: "Не трябваше да ме ядосвате толкова".

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Мрежата не пропусна да осмее дебата с видео. В клипа след спора между двамата се появява футболистът Валери Божинов с култовата реплика “Асенчо Таксито”, а после изгрява и чалга звездата Азис.

Eто как протече и самият спор между Добрев и Василев:

"Ако го нямаше „Балкански поток“, ние щяхме да сме крайна точка за доставки на газа. Ако не бяхме транзитираща страна не е ясно дали гърците щяха да ни доставят количествата руски газ, които и сега получаваме", заяви Делян Добрев. Той цитира думи на шефът на ДАНС, който казал, че газът е скъп, защото има посредници.

„Цената сега е с 13% по-висока. Ако не ни бяха врътнали кранчето, цената щеше да падне. Ако ги нямаше посредниците и продължавахме да получаваме руски газ по тръбата, той щеше да е с 30% по-евтин“, продължи Добрев. Тук Асен Василев не се съгласи и заяви, че сметките не излизали.

Според Добрев Полша в момента взима по-евтин газ от нас, въпреки, че Русия е спряла и техните доставки. „Аз се питам защо само на България и Полша им врътнаха кранчето? Още през април сте взели решение да не плащате газа в рубли. Още тогава, обаче е трябвало да започнете да преговаряте с други доставчици, а не да купуваме през посредници“, обърна се Добрев към Асен Василев. Той се закани заради това да бъдат сезирани вътрешният министър Бойко Рашков, ДАНС и ГДБОП за сделките на фирма „Мед“ за газа.

Василев му отвърна, че ако твърденията имат основания, да сезира прокуратурата.

„Ние няма да правим протести, защото това няма да накара правителството да подаде оставка. За три от партиите в коалицията е въпрос на оцеляване да са в правителството“, уточни Добрев.

Депутатът от ГЕРБ-СДС попита: "Какво подписахте с „Джем корп“? Какъв е този един милиард?", пита се Добрев. Тук Асен Василев го призова да не говори глупости.

„Защо са ви тези батерии? Затова ли счупихте ПАВЕЦ „Чаира“?", попита го Делян Добрев.

„ПАВЕЦ „Чаира“ го заварихме счупен. Говорите глупости на търкалета. Сега вече ме ядосахте. Не трябваше да ме ядосвате толкова“, подразни се Василев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Комисията за Пътната карта се скара за дневния ред. Ще се стигне ли до изслушването на Теменужка Петкова - НА ЖИВО ПИК TV: Комисията за Пътната карта се скара за дневния ред. Ще се стигне ли до изслушването на Теменужка Петкова - НА ЖИВО
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК